IDF a descoperit un tunel suficient de mare pentru ca vehiculele să poată trece prin el, în zona de frontieră Gaza-Egipt

tunel hamas

Armata israeliană a descoperit un tunel neobişnuit de mare în zona de frontieră Gaza-Egipt, suficient de mare pentru ca vehiculele să poată trece prin el, au anunţat, duminică, Forţele de Apărare ale Israelului.

 

Potrivit armatei, tunelul are aproximativ trei metri înălţime.

Acesta a fost localizat de-a lungul aşa-numitei rute Philadelphi, ca parte a eforturilor de a descoperi toate rutele de contrabandă cu arme ale Hamas în zonă, potrivit IDF.

Tunelul este investigat de inginerii militari înainte de a fi demolat.

 ????EXPOSED: 3-Meter-High Terrorist Tunnel in the Area of the Philadelphi Corridor:

Citește și
Cristiana, patroana firmei de apartament din Budapesta acuzată că a produs „pagerele ucigașe” din Liban: „N-am nicio treabă, sunt broker, ați greșit persoana”

Zeci de morţi după al treilea atac al Israelului asupra unor şcoli din Gaza în decurs de o săptămână

Zeci de persoane au murit în urma atacurilor aeriene israeliene asupra a două şcoli din Gaza, potrivit salvatorilor palestinieni şi agenţiilor de presă, relatează BBC.

Unii dintre cei ucişi erau persoane strămutate care se adăposteau în şcoli, au declarat salvatorii.

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au confirmat atacul, afirmând că au vizat "centrele de comandă şi control" ale Hamas din cadrul a două şcoli din oraşul Gaza.

A fost a treia oară într-o săptămână când şcolile din Gaza au fost atacate de israelieni.

"Şcolile erau folosite de Batalionul al-Furqan al Hamas ca ascunzătoare pentru agenţii săi terorişti şi ca puncte de comandă folosite pentru planificarea şi executarea atacurilor împotriva trupelor IDF şi a statului Israel", a precizat IDF.

Mass-media palestiniană a anunţat că în urma atacurilor au murit cel puţin 30 de persoane. Mahmoud Basal, un purtător de cuvânt al Apărării civile palestiniene, a declarat că majoritatea persoanelor decedate erau femei şi copii.

El a adăugat că se crede că mai multe persoane ar fi îngropate sub dărâmături.

Atacul asupra şcolilor al-Nasr şi Hassan Salama a avut loc în ziua unui atac asupra unei tabere pentru persoane strămutate într-un spital din centrul Gazei, în care ar fi murit cel puţin cinci persoane.

Sâmbătă, un atac aerian asupra şcolii Hamama din oraşul Gaza ar fi provocat moartea a cel puţin 17 persoane.

Cu câteva zile înainte, un atac asupra şcolii Dalal al-Mughrabi a dus la moartea a 15 persoane, potrivit oficialilor,

IDF afirmă că are grijă să reducă la minimum riscul pentru civili atunci când efectuează lovituri, însă Apărarea civilă palestiniană a descris atacurile de duminică drept "un masacru".

Războiul din Gaza a început la 7 octombrie, când Hamas a comis un atac fără precedent asupra Israelului, ucigând aproximativ 1 200 de persoane şi luând alte 251 ca ostatice în Gaza.

Atacul a declanşat o reacţie militară israeliană masivă, care a dus la moartea a cel puţin 39 480 de palestinieni din Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriu, condus de Hamas.

Articol recomandat de sport.ro
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Mai rău ca-n România! Au transferat două staruri, dar și-au luat țeapă: au venit cu burtă și mâncau la McDonald's
Citește și...
Lumea se apropie de stăpânirea unei surse de energie curată aproape nelimitată. China vrea să ajungă prima la ea
Lumea se apropie de stăpânirea unei surse de energie curată aproape nelimitată. China vrea să ajungă prima la ea

Vibranta metropolă Shanghai marchează sărbătorile naționale cu celebre spectacole de lumină, iluminându-și zgârie-norii cu culori sclipitoare, asemenea unor faruri ale inovației chineze.

Iranul promite ”un răspuns zdrobitor
Iranul promite ”un răspuns zdrobitor" din partea frontului rezistenţei, în urma exploziilor din Liban ale unor pagere

Gardienii Revoluţiei din Iran, armata ideologică a regimului de la Teheran, a declarat joi că Israelul va primi "un răspuns zdrobitor din partea frontului rezistenţei" după exploziile din Liban ale pagerelor, notează AFP.

Un model trans georgian, cunoscut la nivel internațional, a fost ucis după ce parlamentul a adoptat legea „anti-LGBTQ+”
Un model trans georgian, cunoscut la nivel internațional, a fost ucis după ce parlamentul a adoptat legea „anti-LGBTQ+”

Un cunoscut model georgian transgender a fost ucis, au declarat oficialii locali, la o zi după ce guvernul a adoptat o legislație care va impune restricții majore asupra drepturilor LGBTQ+ în Georgia, scrie The Guardian.

Recomandări
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”
Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”

Este stare de alertă în Budapesta, care se confruntă cu cele mai grave inundații din ultimii 10 ani, după ce Dunărea a acoperit cheiurile Capitalei și a ajuns până la parlament. Și încă nu a ajuns viitura maximă, așteptată pentru sâmbătă noaptea.

ONU: Pagerele şi staţiile portabile de emisie-recepţie au fost piratate înainte de a intra în Liban
ONU: Pagerele şi staţiile portabile de emisie-recepţie au fost piratate înainte de a intra în Liban

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele care au explodat în această săptămână au fost piratate înainte de a intra în ţară, potrivit unei scrisori a misiunii libaneze la ONU, văzută joi de AFP.

Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani, „bombardat
Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani, „bombardat" cu pietre înainte de a intra în circulație

Primul tren electric nou cumpărat în România a fost prezentat joi de producător. Are șase vagoane, dotări de ultimă generație și poate să atingă o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră.