Grupări și simboluri extremiste identificate la protestul organizat de susținătorii lui Donald Trump

Ultima actualizare: 07-01-2021 12:30

Numeroase grupări extremiste și simboluri asociate au fost identificate la protestul organizat de susținătorii lui Donald Trump, în cadrul căruia a fost luată cu asalt clădirea Congresului american din Washington.

Grupările prezente la protest și simbolurile identificate în fotografii sunt asociate, printre altele, cu extremismul de dreapta și ideologiile supremației albe, conform Business Insider.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos.

„Cei trei la sută”

 

Gruparea „Cei trei la sută” își trage numele dintr-o dispută istorică, conform căreia doar 3% dintre americani au luptat cu britanicii în Războiul de Independență.

Grupul extremist și-a găsit locul în așa-numita mișcare a miliției americane și este văzut ca un grup anti-guvernamental. Cu toate acestea, mulți dintre membrii săi sunt susținători ai președintelui Donald Trump.

 

QAnon

 

Printre susținătorii lui Donald Trump care au participat la violențele de miercuri se numără și membri ai QAnon, o grupare de extremă dreaptă care consideră, printre altele, că Donald Trump se luptă cu „statul paralel”, alcătuit din pedofili și traficanți de carne vie.

Deși FBI a catalogat-o drept "amenințare teroristă internă", Donald Trump a redistribuit zeci de mesaje ale adepților mișcării și mai mulți politicieni și-au manifestat simpatia.

QAnon are în centru un anonim Q, o „cârtiță” din cercul apropiat al președintelui. Respectivul dezvăluie în postări criptate informații legate de comploturile unui "stat profund", controlat de pedofili care i se închină Satanei.

Din acest "stat profund" ar face parte responsabili din ministere, familiile Clinton, Rothschild, George Soros și vedete de la Hollywood. Toți doresc, chipurile, instaurarea unei noi ordini mondiale, în care statele vor renunța la suveranitate în beneficiul acestei elite.

Unul dintre reprezentanții QAnon care a ieșit în evidență la manifestațiile de la Capitoliu este Jack Angeli, un tânăr care a purtat o căciulă de blană cu coarne în timp ce asalta Congresul.

Cine e Jake Angeli, susținătorul QAnon care a luat cu asalt Capitoliul cu o căciulă de blană cu coarne

 

„Opriți furtul”

 

Mișcarea „Opriți furtul” a început în noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, când susținătorii lui Donald Trump au cerut oprirea numărării voturilor în mai multe state-cheie.

La baza acestei mișcări, care a evoluat într-o teorie a conspirației ce susține că alegerile au fost fraudate, stă gruparea QAnon.

 

„Ziua frânghiei”

 

Numeroase spânzurători au apărut miercuri în preajma Capitoliului, inclusiv cea din poză. Acestea fac referire la „Ziua frânghiei”, un concept al supremației albe preluat din „Jurnalele lui Turner”, un roman scris de fostul lider al Alianței Naționale Neonaziste.

Conceptul face referire la o zi în care adepții supremației albilor spânzuri mase de „trădători de rasă”, printre care jurnaliști și politicieni.

 

Steagul Confederației

 

Steagul Statelor Confederate ale Americii, care s-au desprins de Statele Unite și au luptat în Războiul Civil pentru continuarea sclaviei, este folosit des drept simbol al supremației albilor.

Steagul a fost adus de protestatari în interiorul Congresului.

 

Băieții Mândri/ Proud Boys

 

Organizația „Băieții Mândri/Proud Boys”, fondată de Gavin McInnes, a ajuns să fie cunoscută la nivel național după ce atât Donald Trump cât și Joe Biden au menționat-o în timpul primei dezbateri electorale.

Membrii acestei grupări de extremă dreaptă se descriu drept „șoviniști vestici” și au confruntări violente cu mișcarea antifascistă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO