Germania introduce mai multe libertăți pentru persoanele care s-au vaccinat complet

Dată publicare: 24-04-2021 16:18
Dată actualizare: 24-04-2021 16:23


Germania pregătește mai multe libertăți pentru persoanele care s-au vaccinat complet

Persoanele care au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului ar putea beneficia în scurt timp de ridicarea anumitor restricţii, a declarat sâmbătă ministrul german al justiţiei, Christine Lambrecht.

 

"Dacă se stabileşte că o vaccinare nu numai că protejează împotriva bolii, ci poate şi să împiedice transmiterea mai departe a virusului, acest lucru trebuie luat în considerare la stabilirea măsurilor", a declarat titulara Justiţiei pentru ziarul Handelsblatt.

"Acesta nu este un privilegiu pentru cei vaccinaţi, ci o cerinţă a Constituţiei", a adăugat ea.

Problema unei ridicări parţiale a restricţiilor pentru cei vaccinaţi va fi dezbătută luni într-o şedinţă a liderilor de stat şi federali din Germania, la două zile după intrarea în vigoare a unui set de măsuri mai dure anticoronavirus la nivel federal.

 

Noua lege autorizează reglementări speciale pentru cei vaccinați 

 

Potrivit ministrului german, noua lege federală autorizează în mod explicit stabilirea de "reglementări speciale, excepţii şi facilităţi pentru persoane presupus imunizate în faţa coronavirusului".

Oamenilor trebuie să li se prezinte beneficiile vaccinării, a adăugat Lambrecht.

Cetăţenii "îşi pun în mod întemeiat întrebarea de ce libertăţi se vor putea bucura din nou după o vaccinare", a mai spus ea.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO