Fructele cu care elefantii din Africa de Sud se "imbata" zilnic. Disperati, localnicii au luat o masura inedita
Elefantii din Africa de Sud mananca in nestire marule, pentru ca spun localnicii, le-ar provoaca o stare de ebrietate. Autoritatile din mai multe zone unde este cultivat fructul sunt in alerta, dupa ce livezile au fost atacate de zeci de elefanti.
Au gasit insa o solutie: au adus in livezi stupi cu albine. Dar specialistii demonteaza scenariul. Inca din ianuarie, de cand a inceput vara in Africa de Sud, elefantii au luat cu asalt livezile in care localnicii au pomi fructiferi.
Oamenii spun ca animalele sunt innebunite dupa marulele care au cazut din copaci si au fermentat. Si asta pentru ca dupa ce le mananca s-ar imbata. Dar specialistii demonteaza scenariul.
Alegeri 2024
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
12:07
Cine intră în turul 2. Ce arată cel mai recent sondaj, publicat cu trei zile înaintea alegerilor
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
Michelle Henley, director Elephants Alive: "Marulele sunt preferatele lor, sunt una dintre speciile foarte cautate de ei. Le place coaja, frunzele si mai ales fructul. Acesta are un continut foarte mare de carbohidrati, ceea ce ii atrage pe elefanti. "
Fructele fermentate au un continut mare de alcool, asa ca sunt folosite de localnici pentru a face bere.
Localnica: "Noi culegem marule pentru a produce bere. Nu adaugam zahar. Este un produs natural, adaugam doar apa. Apoi o bem si devenim fericiti. "
Pentru a apara culturile protejate prin lege, reprezentantii unei fundatii din Africa de Sud au dus stupi cu albine in livezi. Ei spera ca zgomotul si intepaturile acestora sa ii sperie pe elefanti si sa se indeparteze.
Cei care locuiesc in aceste zone traiesc de pe urma vanzarii marulelor.
Dudley McKnight, director Mirma Products: "Cumparam anual aproximativ 2600 de tone de fructe si trimitem mai departe aproape 1200 de tone de pulpa de fructe."
Fructele sunt folosite pentru a produce gem, dar si in medicina.