Forțele SUA își încordează mușchii. Exercițiu militar cu 52 de avioane de ultimă generație

Ultima actualizare: 07-01-2020 22:46
F-35A
Getty

Nu mai puțin de 52 de avioane F-35A, considerate cele mai avansate aeronave militare din lume, au decolat simultan luni în cadrul unui exercițiu militar organizat de Statele Unite, de la baza aeriană Hill din Utah.

Exerciţiul efectuat de serviciul activ 388 şi de Rezerva 419th Fighter Wings a fost planificat de câteva luni şi pus în practică tocmai în timpul momentelor tensionate dintre SUA și Iran.

Statele Unite au demonstrat forța militară de care dispun pentru un eventual război, relatează DailyMail.

„Fiecare antrenament, exerciţiu, fiecare operaţiune finalizată în ultimii patru ani, toate acestea au reprezentat paşi-cheie în atingerea capacităţii depline de luptă", ​​a explicat colonelul Steven Behmer, comandant al 388th Fighter Wing.

„Acesta este doar începutul operaţiunilor de luptă susţinute de F-35A şi vom rămâne pregătiţi, gata să ne desfăşurăm activitatea oricând şi oriunde este nevoie”, a adăugat acesta.

Mai multe imagini sunt disponibile în galeria foto a articolului.

F-35A este primul avion ce are o tehnologie care îi permite să se sustragă detectării radar cu viteze supersonice, având şi capacitatea de a efectua decolări şi aterizări verticale.

 

„Exerciţiul, planificat luni întregi, a demonstrat capacitatea aeronavelor F-35A prin testarea responsabilităţii personalului, a aeronavelor, a operaţiunilor la sol, a celor de zbor, precum şi a performanţelor de luptă împotriva ţintelor aeriene şi la sol”, au transmis cei de la 388th Fight Wingers.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO