Femei chinuite:ingropate de vii, arse cu acid si mutilate in zona genitala!

Ultima actualizare: 26-10-2012 06:43
Arse de vii

Acesta este scenariul de groaza pe care il traiesc milioane de femei din lumea musulmana, care sunt mutilate de sotii lor in numele "dreptatii" si "onoarei".

Rapirea miresei

Rapirea miresei este o practica des intalnita in Kirgistan si Turkmenistan. Cand vine vremea casatoriei in Kirgistan, un barbat sau familia acestuia vor alege o femeie si o vor rapi. Viitorul mire si prietenii acestuia o vor lua pe femeie si o vor tine inchisa pana cand familia acesteia le va da "binecuvantarea" asupra casatoriei.

Uciderea pentru onoare

Astfel de crime sunt considerate o pedeapsa si sunt comise de membrii unei familii impotriva unei femei pe care o considera ca a patat onoarea familiei.

Femeia poate cadea victima crimelor de onoare pentru ca refuza o casatorie aranjata, pentru ca a fost abuzata sexual, pentru ca cere divortul sau a fost prinsa comitand adulter.

UNICEF a reportat ca in India, mai mult de 5000 de viitoare mirese sunt ucise de viitorii soti.

Arderea miresei

Aceasta este o forma de violenta domestica, ce se practica in India, Pakistan sau Bangladesh. In acest tip de violenta, sotul femeii, sau rudele acestuia stropesc femeia cu benzina, kerosen sau orice alt lichid inflamabil, iar apoi ii dau foc, lasand-o sa arda de vie.

Atacuri cu acid

Atacurile cu acid sunt un fenomen extrem de violent care se intampla cel mai des in Afganistan. Cei care fac acest lucru arunca cu acid pe victimele lor - de obicei pe fata, acidul provocandu-le arsuri care le mutileaza pe viata.

Mutilarea femeilor in zona genitala

Aceasta practica se refera la toate procedurile care presupun o "circumcizie" a organelor genitale feminine. Aceasta practica este cel mai des intalnita in Africa. Ce este socant cu privire la aceasta metoda de tortura este faptul ca victime cad chiar fetitele cu varste cuprinse intre 4-8 ani.

Cand aceasta procedura se efectueaza fara anestezic poate duce la moarte, din cauza socului imens provocat de durere si sangerarea excesiva.

Traficul de fiinte umane

Dupa caderea cortinei de fier, tarile post-comuniste - precum Albania, Moldova, Romania, Bulgaria, Rusia, Belarus si Ucraina au fost identificate ca principale surse in care se face trafic cu fiinte umane.

Femei tinere si chiar fetite sunt atrase de mirajul Occidentului si sunt duse sa se prostitueze. Se estimeaza ca 2/3 din femeile care se prostitueaza provin din Europa de Est.

Sclavele sexuale

In Ghana, daca o familie greseste unei alte familii, isi poate plati "datoria" trimitand o fata - virgina - sa devina sclava sexuala a celeilalte familii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO