Extremistii UKIP cer INTERZICEREA accesului imigrantilor necalificati in Marea Britanie. Cum ar putea sa-i afecteze pe romani

Nigel Farage tinand un discurs

 Nigel Farage, liderul controversatului partid UKIP, cere ca guvernul britanic sa adopte legi pentru a limita drastic accesul imigrantilor in tara sa

Farage a cerut crearea unei institutii care sa supravegheze imigratia in Marea Britanie, dar si adoptarea de reguli extrem de stricte, care sa interzica, de pilda, accesul muncitorilor necalificati. Liderul UKIP (Partidul Independentei Marii Britanii) a spus ca actualul sistem e gresit si “imoral”, favorizand est-europenii in dauna imigrantilor din fostele colonii britanice. Iar propunerile sale ar putea sa fie luate in considerare de guvernul de la Londra.

Potrivit Guardian, Farage si-a anuntat noul program anti-imigratie intr-un discurs tinut marti seara in Londra. El a criticat actuala politica a premierului Cameron, care a promis ca va reduce imigratia la sub 100.000 de persoane pe an, insa cifrele reale au fost de 3 ori mai mari. Farage a cerut ca in urmatorii cinci ani muncitorii necalificati din alte state UE sa nu mai aiba voie sa intre in Marea Britanie iar cei calificati sa primeasca vize temporare de lucru, daca ocupatiile lor sunt cautate in Marea Britanie. Chiar si asa, nou-venitii vor trebui sa dovedeasca ca au o asigurare privata de sanatate si nu vor avea acces la sistemul de asistenta sociala britanic.

Citeste si: Parodiile englezilor in fata isteriei anti-romanesti. Panourile extremistilor, modificate in Photoshop, au cucerit internetul

Seful UKIP mai cere si infiintarea unei Comisii de Control a Migratiei, care “se va concentra pe migrantii cu calificari speciale si pe cei din Commonwealth, nu pe imigrantii necalificati din Europa de Est”. Sistemul propus de Farage se inspira din cel din Australia, unde accesul pe piata fortei de munca al imigrantilor e permis doar daca acestia strang un anumit numar de puncte pe baza studiilor, competentelor si calificarilor pe care le au.

Citește și
statia de metrou Covent Garden din Londra
Anuntul in limba romana care a aparut in centrul Londrei. "Ar trebui sa fie DEPORTATI cu totii"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Chiar daca par excentrice, masurile propuse de Farage, un adversar declarat al romanilor, ar putea fi luate in considerare atat de conservatori, cat si de laburisti, inaintea alegerilor din 7 mai. Momentan UKIP are doar doi reprezentanti in Parlament, insa la ultimele alegeri europene a inregistrat o victorie clara, deci ar putea face parte dintr-o eventuala coalitie, caz in care propunerile lui Farage ar capata un caracter mai concret.

In 2014, Nigel Farage declara: “Am o mare problema cu Romania. Am vizitat acea tara. Comunismul a cazut acum peste 20 de ani. Inca nu au facut tranzitia la o democratie occidentala”. Politicianul britanic a spus atunci si ca Romania este o tara “in ghearele crimei organizate” iar romanii comit mult mai multe infractiuni decat cetatenii din orice alta tara a Uniunii Europene.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Channel 4 a difuzat episodul 2 din documentarul
Channel 4 a difuzat episodul 2 din documentarul "Vin romanii". "Starile se impart intre mila si indignare"

Documentarul "The Romanians are coming - Vin romanii", difuzat de postul britanic de televiziune Channel 4, starneste noi nemultumiri.

Anuntul in limba romana care a aparut in centrul Londrei.
Anuntul in limba romana care a aparut in centrul Londrei. "Ar trebui sa fie DEPORTATI cu totii"

Un anunt in limba romana, care avertizeaza asupra prezentei politiei, a fost amplasat intr-una dintre cele mai aglomerate zone comerciale din Londra,

Reportaj cu romani, spaima Europei:
Reportaj cu romani, spaima Europei: "Am furat in Grecia, in Franta, dar aici in Anglia e o tara in care faci banii mai usor"

Publicatia britanica Sunday Express scrie ca strazile din Marea Britanie sunt maturate de un val de criminalitate si citeaza in acest sens un reportaj realizat de televiziunea Channel 5, care prezinta  metodele infractorilor cu ajutorul unui .. roman.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.