Expoziție spectaculoasă la salonul auto de la Bruxelles. Care sunt principalele atracții

Ultima actualizare: 14-01-2020 10:25

Primul mare salon auto din acest an din Europa, cel de la Bruxelles, se anunţă unul spectaculos. Organizatorii anunţă zeci de noutăţi, iar marii producători de autoturisme se prezintă la startul expoziţiei din capitala Belgiei cu automobile de lux.

Aşa cum era de aşteptat, la Bruxelles sunt prezente multe modele electrice, însă predomină, totuşi maşinile cu motoare tradiţionale.

Şi companiile auto au o explicaţie simplă pentru menţinerea motoarelor pe benzină şi motorină.

Luxul şi maşinile exclusiviste domină scena la salonul auto Bruxelles 2020. De altfel, ediţia din acest an, a 98-a din istorie, are un segment special dedicat autoturismelor de marcă, foarte scumpe, între care Bentley, Ferrari sau producătorul belgian Krugger.

Pierre Lalmand, Brussels Motor Show Director: „Cea de a 98-a ediţie a (Bruxelles) Motor Show este cu adevărat unică, în primul rând pentru că sunt prezenţi toţii marii producători auto. Avem multe premiere mondiale, avem 15 premiere europene, avem aproape 100 de premiere belgiene. Şi, mai presus de toate, suntem împărţiţi între raţiune şi pasiune. Am fost conduşi de pasiune cu maşinile de vis, cele 40 de automobile expuse pe piedestalul de lux, piedestalul exclusivităţii, piedestalul prestigiului."

Printre premierele mult aşteptate se numără şi noul Mercedes GLA dar şi alte modele de lux, care sunt produse în serie limitată. Constructorii din acest segment sunt interesaţi mai mult de prezent decât de viitor.

Bernard Van Bellingen, Porsche Group: „În privinţa viitorului, sunt destul de convins că maşinile de lux vor fi întotdeauna prezente. Clienţii cer mai mult şi tot mai mult de la un automobil anume, de la o maşină de vis, astfel încât clienţii care cumpără un Porsche, cumpără, în primul rând, un vis. Şi acest lucru e important."

Deşi la recentele saloane auto apar tot mai multe autoturisme electrice, producătorii auto nu renunţă aşa uşor la moatoarele cu combustie. Şi asta pentru că trecerea de la combustibil lichid la electric va dura ceva timp.

Peter Gemoets,Mazda Motor: „Continuăm să investim în motoarele cu combustie pentru că, desigur, nu vrem să producem maşini numai pentru Europa Occidentală. Suntem o companie de autoturisme internaţională astfel încât suntem convinşi şi avem studii care arată că, şi în 2035, majoritatea maşinilor din lume - aproape 85 de procente - vor continua să aibă motoare cu combustie, chiar dacă vor fi combinate cu cele electrice."

Expoziţia este deschisă până duminică, iar organizatorii vor să depăşească recordul de vizitatori, de 542.000 de persoane, înregistrat anul trecut.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO