Evenimentul anului in Suedia: nunta printesei Victoria


Ultimul update: Luni 08 Octombrie 2012 13:48
Data publicarii: Sambata 19 Iunie 2010 00:00
Categorie: Stiri externe

La Stockholm, mii de oameni au asistat la nunta printesei mostenitoare Victoria, in timp ce la Palatul Regal, numarul de capete incoronate, pe metru patrat, a crescut spectaculos.

 

Mireasa si alesul ei, Printul Daniel, si-au jurat dragoste vesnica intr-o slujba emotionanta, desfasurata la Catedrala din Stockholm. Printesa a purtat o rochie cu trena de 5 metri, creata de un designer suedez si aceeasi diadema pe care a purtat-o si mama ei la nunta, acum exact 34 de ani.

 

Tinerii casatoriti au strabatut centrul orasului intr-o caleasca, in uralele zecilor de mii de supusi si turisti plasati "strategic" de-a lungul traseului. Potrivit traditiei, a urmat o plimbare cu nava regala in golful orasului, iar invitatii merg apoi la banchetul de la Palatul Regal.

Printesa Margareta si Principele Radu au participat la eveniment alaturi de capete incoronate din intreaga lume: regele Juan Carlos al Spaniei, Printul Albert de Monaco, Regina Margrethe a Danemarcei, printul mostenitor al Norvegiei, Haakon si Printesa Mette-Marit.

Special pentru eveniment, Palatul Regal a fost impodobit pentru aceasta ocazie cu 40.000 de trandafiri, garoafe si fire de liliac.

Ceremoniile organizate in cele 4 zile cat a durat sarbatoarea nuntii au costat doua milioane de euro. Deasfasurarea de forte a fost impresionanta: 5.000 de soldati si 17 formatii au participat la paradele organizate in Capitala, iar 2.000 de politisti s-au ocupat de securitatea evenimentului, urmarit de
de jumatate de miliard de oameni din toata lumea.

Povestea de dragoste ca-n basme dintre Victoria Ingrid Alice Desiree si antrenorul ei de fitness, Daniel Westling, in virsta de 36 de ani, a inceput acum opt ani. Initial, tatal printesei, regele Carl Gustav, s-a opus casatoriei, insa si-a dat binecuvintarea anul trecut.

Victoria, care pe 14 iulie implineste 33 de ani, a studiat Stiinte Politice la Yale si Uppsala si este o aparatoare infocata a cauzei mediului inconjurator, pasiune care i-a adus porecla de "Printesa Verde".

 

VIDEO PROTVPLUS.RO