Eroul care a oprit masacrul din Noua Zeelandă. Cum l-a alungat pe atacator


Ultimul update: Sambata 16 Martie 2019 17:53
Data publicarii: Sambata 16 Martie 2019 17:33
Categorie: Stiri externe
Eroul care a oprit masacrul din Noua Zeelandă

Abdul Aziz, tatăl a 4 copii, este considerat eroul atacului din Noua Zeelandă, după ce a reușit să-l pună pe fugă pe Brenton Tarrant și să oprească masacrul la a doua moschee.

Abdul Aziz, 48 de ani, a prevenit moartea altor oameni după ce a reușit să-l oprească pe criminal și să pună capăt atacului de la moscheea Linwood, scrie mirror.co.uk.

Aziz a povestit, pentru newshub.co.nz, că se afla în moschee împreună cu cei patru copii în momentul în care a auzit focurile de armă. În loc să fugă și să se adăpostească, el s-a îndreptat spre atacator.

În timp ce oamenii fugeau pentru a-și salva viețile, Aziz l-a confruntat pe atacator și a reușit să-i ia una dintre arme și să-l urmărească, deși Tarrant trăgea asupra sa.

 

 

"Mai avea o armă în mână și s-a întors spre mine și a început să tragă. Am reușit să mă adăpostesc printre mașini și să fug. Am vrut ca el să mă urmărească pe mine în parcare, pentru că astfel aș fi salvat oamenii din masjid, însă nu a făcut-o", a declarat Aziz, care a scăpat nevătămat.

Aziz a povestit pentru Sky News că australianul s-a dus la mașina lui, probabil pentru a mai lua armament, dar că el a reușit să-l pună pe fugă, după ce a aruncat arma pe care o avea și i-a spart unul dintre geamurile mașinii.

Aziz a povestit apoi că atacatorul i-a arătat degetul mijlociu și i-a strigat "Sunteți cu toții morți!" și a plecat la volanul mașini sale, fiind arestat la scurt timp de polițiști.

Imamul moscheii Linwood, Latef Alabi, a confirmat spusele lui Aziz, mulțumindu-i acestuia pentru viețile salvate. "El l-a urmărit… și așa ne-a salvat. Altfel, dacă ar fi intrat în moschee, probabil că am fi fost morți cu toții", a declarat Latef Alabi.

Poliția a anunțat că australianul era pregătit pentru alte atacuri, el având în mașină mai multe dispozitive explozive.

49 de oameni au murit și alți 40 sunt răniți în cel mai grav atac terorist din istoria Noii Zeelande.

8 oameni au murit la moscheea Linwood, față de 41 câți au fost uciși la moschee Al Noor, prima atacată de Brenton Tarrant.

Presa locală relatează cazurilor altor victime care s-au sacrificat pentru a-și apăra apropiații cu care participau la slujba de vineri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO