Erdogan a privit bataile violente dintre bodyguarzii sai si protestatarii de la resedinta ambasadorului turc din SUA. VIDEO

Ultimul update: Luni 22 Mai 2017 07:19
Data publicarii: Vineri 19 Mai 2017 09:54
Categorie: Internaţional

O noua inregistrare video demonstreaza ca presedintele Recep Tayyip Erdogan i-a privit de la distanta pe bodyguarzii sai, in timp ce acestia ii atacau violent pe protestatarii pro-kurzi din fata resedintei ambasadorului turc de la Washington.

Acest videoclip a fost postat pe Twitter de catre publicatia Vocea Americii. De asemenea, ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc au avut loc dupa primirea presedintelui Erdogan la Casa Alba, unde miliardarului Donald Trump l-a laudat pentru lupta dusa impotriva extremismului islamist din Turcia.

Donald Trump nu a vorbit niciun moment despre acuzatiile aduse impotriva presedintelui turc, uitand ca aceasta conduce un regim autoritar, care se aseamana din ce in ce mai mult cu o dictatura la portile Europei.

Recep Tayyip Erdogan apare in videoclip in timp ce priveste din masina ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc, iar apoi se ridica in picioare si asista in continuare la incident.

Insa, nu exista informatii ca presedintele a comunicat cu bodyguarzii sai, indemnandu-i in vreun mod sa-i atace pe protestatarii pro-kurzi din Washington.

Un consilier al presedintelui este surprins in videoclip in timp ce vorbeste cu un al consilier, iar acesta din urma se indreapta spre un grup de sustinatori ai presedintelui Erdogan.

Cateva secunde mai tarziu, membrii grupului se indreapta cu viteza spre intrarea resedintei ambasadorului si ii ataca violent pe protestatarii, care tocmai ridicase un drapel al Kurdistanului.

Noua persoane au ajuns la spital in urma incaierarii, iar reprezentantii departamentului de Stat au condamnat in termeni duri incidentul din fata resedintei ambasadorului turc de la Washington.

Autoritatile americane continua investigatia si au cerut colaborarea turcilor pentru identificarea bodyguarzilor implicati in ciocniri, dar nu este clar ce masuri s-ar putea lua impotriva acestora.

Doi membri ai echipei de securitate turce i-au atacat chiar pe ofiterii americani, insarcinati cu protejarea delegatiei presedintelui Erdogan.

Acestia au fost retinuti pentru scurt timp, iar autoritatile americane le-au confiscat armele inainte de a-i elibera pentru ca fac parte dintr-o misiune diplomatica din Statele Unite.

Pana la difuzarea inregistrarii cu ciocnirile violente din fata resedintei ambasadorului turc, cei doi barbati plecasera deja din tara alaturi de anturajul presedintelui Erdogan.

 


 

Violente la Washington, in timpul unui miting impotriva lui Recep Erdogan. 9 oameni, batuti rau de bodyguarzii presedintelui

Violente la Washington, in timpul unui miting impotriva lui Recep Erdogan. 9 oameni, batuti rau de bodyguarzii presedintelui

Tateyama Kurobe Alpine Route

Pereţi de zăpadă de 17 metri înălţime. Locul unde turiştii îşi doresc să ajungă vara. VIDEO

"Vântul schimbării" bate la Phenian. Decizie fără precedent în cea mai închisă țară din lume

Kate Middleton se pregătește să aducă pe lume cel de-al treilea copil. A fost internată la spital

Orgie surprinsă de poliție, într-un hotel din Thailanda. Suma plătită pentru o seară în grup

Mai mulți turiști chinezi, morți în Coreea de Nord în urma unui accident rutier

Regina Elisabeta a II-a, sărbătorită cu fast la cea de-a 92-a aniversare

trump si macron

Președintele Franței îl vizitează pe Trump. Macron se va adresa Congresului american

Șase țări se pregătesc de UE. Ce șanse au să se reunească, după războiul sângeros din anii ‘90

Româncă sechestrată în Corsica de un bărbat pe care l-a respins. Jandarmii au eliberat-o

Omagiul adus de o biserică din Olanda DJ-ului Avicii, mort la 28 de ani. VIDEO

Filmare de la scena morţii lui Prince, făcută publică de poliţie. Trupul său, pe podea

Miniştrii de Externe din G7, reuniune la Toronto. Rusia, pe lista temelor de discuţie