Elise, fetita rapita de mama ei, recuperata din nou de tata!

Ultima actualizare: 02-10-2012 03:05

Spirite inflamate pe axa Moscova - Budapesta - Paris, din cauza unei fetite de 3 ani, disputata de parintii ei: o rusoaica si un francez. Dupa o succesiune de rapiri in familie, fata a fost gasita in Ungaria, unde se afla cu mama ei.

 

Femeia a fost retinuta, iar copila inapoiata tatalui.

Cand a fost contactat de autoritatile de la Budapesta, francezul Jean-Michel Andre a pornit intr-un suflet spre Ungaria. Luni seara, si-a vazut fetita, dupa trei saptamani.

Pe 20 martie, fosta sotie si doi complici l-au batut crunt si i-au smuls copilul din brate, pe strada.

Francezul si micuta Elise s-au imbarcat dimineata catre Paris.
De inteles graba. De altfel, ministrul rus de externe a calificat drept "precipitata" decizia autoriatilor de la Budapesta, de a preda copila tatalui. In plus, rusii au propus Frantei consultari la nivel de juristi, pentru solutionarea problemei.

Linistea acestei familii s-a destramat in urma cu doi ani. De atunci, parintii se sfasie pentru fetita. In 2007, justitia franceza i-a incredintat-o tatalui. Ulterior, mama a dus-o cu forta in Rusia, de unde, in septembrie 2008, a recuperat-o fostul sot.

Irina Belenkaya a inceput atunci sa colinde studiourile de televiziune din Rusia, pentru a-si sustine cauza.

Fiecare dintre parinti a capatat in tara lui dreptul de a-si creste pruncul, obtinand chiar mandat de arestare impotriva celuilalt.

Faptul ca Elise este nascuta in Rusia, iar intre cele doua tari nu exista o conventie privitoare la asemenea cazuri, a complicat situatia. Acum un tribunal din Budapesta urmeaza sa decida soarta mamei ei acuzata de rapire.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO