O școală nu le permite fetelor să mănânce decât atunci când termină băieții


Ultimul update: Sambata 02 Februarie 2019 21:43
Data publicarii: Vineri 01 Februarie 2019 19:03
Categorie: Stiri Diverse
fete

O școală musulmană din Birmingham discriminează fetele care studiază acolo prin regula pe care o practică la ora prânzului. Elevele nu au voie să mănânce până ce băieții din școală nu termină de luat prânzul, conform Daily Mail.

În 2016, un raport despre școala musulmană Al-Hijrah din Birmingham arăta că în unitatea de învățământ elevele erau discriminate iar la biblioteca școlii se găseau numeroase cărți care incitau la violență față de femei. În cărțile din bibliotecă se găseau paragrafe în care femeilor le era spus că trebuie să se supună bărbaților mereu.

În școala finanțată de stat, studiază elevi cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani.

În 2017, școlii i-a fost interzisă respectarea regulei, conform căreie fetele puteau să ia prânzul doar după ce băieții terminau de mâncat. Însă, conducerea școlii nu a respectat indicațiile și practica discriminatorie a continuat.

De asemenea, conducerea școlii a cerut instanței o revizuire a raportului, iar decizia a fost anulată de Curtea de Apel în iulie 2017.

”Nu doar în școala Al-Hijrah, ci și în nenumărate alte școli, există reguli care descriminează elevii în fucție de sex”, s-a arătat în raportul pe care îl judecau autoritățile.

Inspecția în școala musulmană s-a realizat după ce autoritățile au primit un e-mail anonim, în care se spunea că orice interacțiune între sexe este interzisă.

"Mă îngrijorez că o să merg la facultate și nu o să am aptitudinile sociale pentru a putea vorbi în mod normal cu sexul opus", scria în e-mail-ul trimis autorităților.

În timpul inspecției, o elevă a spus autorităților că separarea elevilor nu a fost o idee bună pentru că ei nu știu cum să aibă o relație de prietenie cu colegii lor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO