El Clasico cu scântei. Protestatarii catalani au creat haos și s-au bătut cu poliția

Ultima actualizare: 19-12-2019 08:13

Tsunami Democratic, platforma care a organizat demonstraţia de la Barcelona, a organizat proteste cu ocazia El Clasico. Deși s-a dorit ca manifestanţii să se comporte civilizat, violenţele nu au lipsit pe străzile Barcelonei.

Incidentele au avut loc chiar la porţile stadionului Camp Nou, unde protestatarii au aruncat cu diverse obiecte în barajul creat de forţele de ordine.

Patruzeci şi şase de persoane au primit îngrijiri, iar opt au avut nevoie de spitalizare. Cinci manifestanţi au fost reţinuţi, iar calmul s-a reinstaurat când fanii au început să părăsească arena Camp Nou după meci.

Scutierii au ripostat, încercând să ţină la distanţă pe cei care îndrăzneau să îi țină la distanță pe protestatarii violenți.

Mai multe imagini din timpul protestelor sunt disponibile în galeria foto.

De asemenea, în timpul meciului, un grup format din 30 de ultraşi catalani "Boixos Nois", s-a întâlnit cu cei de la Tsunami Democratic, în apropiere de Sagrada Familia şi s-au luat la bătaie.

Altercațiile nu au durat foarte mult fiindcă şi-au făcut rapid prezenţa în zonă forţele de ordine.

Proteste și în timpul meciului

 

Partida dintre FC Barcelona şi Real Madrid a fost întreruptă, două minute, din cauza unui protest al spectatorilor care doresc independenţa Cataloniei.

 

„Libertate, libertate", au scandat fanii de pe Stadionul Camp Nou.

La partidă au asistat peste 93.000 de spectatori.

Meciul dintre cele două formații s-a încheiat la egalitate, 0-0.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO