Douasprezece cadavre ale unor japonezi depuse la o morga la In Amenas, Algeria

Ultima actualizare: 24-01-2013 07:10
Premierul Japoniei, Shinzo Abe (al 2-lea din dreapta)

Douasprezece dintre cadavrele depuse la morga sunt ale unor japonezi, a anuntat o sursa de la un spital din In Amenas, un oras apropiat de complexul de exploatarea gazelor atacat de islamisti miercuri, in Sahara algeriana, relateaza AFP.

"Douasprezece cadavre care au fost depuse la morga sunt ale unor japonezi", a declarat aceasta sursa pentru AFP, in contextul in care Guvernul japonez anunta ca nu are vesti despre zece cetateni.

Intrebata despre nationalitatea altor victime ale acestui atac, aceasta sursa a declarat "in privinta celorlalte, tocmai verificam".

Japonia nu are, in continuare, informatii despre zece dintre cetatenii sai, salariati in Algeria ai companiei nipone JGC, pentru care lucrau 17 japonezi pe platforma de exploatarea gazelor de la In Amenas, atacata miercuri dimineata de islamisti puternic inarmati.

Doi fosti ostatici algerieni, dintre care unul este angajat al companiei JGC, au declarat pentru AFP ca noua japonezi au fost executati inca de miercuri de catre islamisti, care au luat ostatice, in aceeasi zi, cateva sute de persoane, in complexul din Sahara algeriana, in apropiere de In Amenas.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO