Donald Trump îşi foloseşte tot mai des telefonul personal. Avertismentul specialiștilor în securitate

Dată publicare: 26-04-2018 08:11
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Preşedintele american Donald Trump îşi foloseşte tot mai des telefonul personal că să discute cu oameni din afara Casei Albe, spun surse citate de CNN.

Este însă extrem de periculos, avertizează experţii în securitate, care atrag atenţia că nişte hackeri pricepuţi pot afla multe spărgându-i telefonul.

Ca să nu mai spunem că, în timpul campaniei, Trump afirma că Hillary Clinton ar trebui închisă pentru că şi-a folosit telefonul personal pentru a trimite e-mailuri.

Casa Albă nu a comentat aceste afirmaţii.

Stilul de comunicare al lui Donald Trump provoacă îngrijorare printre experţii în securitate. Mai multe surse de la Casa Albă şi din afară au declarat pentru CNN că preşedintele american îşi foloseşte tot mai des telefonul mobil personal, ca să discute cu oameni "de toate felurile".

"Sunt complet vulnerabile. Preşedintele n-ar trebui să folosească aşa ceva", a precizat Robert Baer, fost ofițer CIA.

Preşedintele se expune la riscuri enorme, deoarece spionii se pot folosi de telefoane în nenumărate feluri, avertizează foştii agenţi CIA şi experţii în securitate.

"Pot să-ţi introducă viruşi în telefon. Pot să-ţi înregistrez conversaţiile, pot să-ţi obţin emailurile şi SMS-urile. Pot să pornesc microfonul şi să ascult conversaţiile din jurul tău. Întregul program de drone al CIA se bazează pe aceste telefone şi computere. Sunt larg deschise. E ca şi cum ţi-ai scrie secretele pe baia din gara Penn Station", a mai explicat Robert Baer.

Iar asta vine de la cel care solicita în campania electorală ca Hillary Clinton să fie închisă pentru că nu şi-a protejat cum trebuie conturile de e-mail.

Când preşedintele Barrak Obama a vrut să folosească un telefon mobil, serviciile de informaţii l-au reconstruit practic de la zero, ca să nu fie vulnerabil. Nu e clar dacă telefonul preşedintelui Trump a fost supus acestor operaţiuni.

Rusia, China şi Coreea de Nord sunt probabil ţările cele mai interesate să-l spioneze pe Trump, spun specialiştii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO