Doi morti dupa ce o pista pentru biciclete construita la Rio de Janeiro s-a prabusit. Imaginile surprinse dupa tragedie

22-04-2016 08:26

brazilia

Doi oameni au murit si o persoana a fost data disparuta joi, dupa prabusirea partiala a unui traseu de biciclete construit pe mare, la Rio de Janeiro, ca o parte a infrastructurii orasului pentru Jocurile Olimpice.

"Exista doua decese, doi adulti de sex masculin", ale caror cadavre au fost recuperate de pe mare, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al serviciului de pompieri, relateaza Agerpres.

"Exista, de asemenea, o persoana data disparuta", a adaugat sursa citata, precizand ca pentru cautari au fost mobilizati pompieri, elicoptere si scafandri.

Corpurile victimelor, acoperite cu paturi, au fost depuse de salvatori pe plaja din Sao Conrado, o zona turistica foarte frecventata, a declarat pentru AFP un cameraman.

Una dintre victime a fost identificata de familia sa, fiind vorba despre un barbat de 54 de ani care a facut jogging pe acea pista atunci cand s-a produs accidentul.

Alte trei victime ale acestui accident au putut fi salvate, au declarat autoritatile.

Situata pe malul marii, pista de patru kilometri care leaga cartierele turistice Copacabana si Ipanema de Satul Olimpic, a fost inaugurata in ianuarie, ca o parte a noii infrastructuri a orasului pentru Jocurile Olimpice care se vor desfasura intre 5 - 21 august. Pista a costat 45 de milioane de reali (12,6 milioane dolari).

"Ceea ce s-a intamplat este de neiertat, am comandat o ancheta imediata si ma intorc in Brazilia pentru a urmari indeaproape operatiunile", a anuntat primarului orasului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, care se afla in Grecia pentru ceremonia de joi in timpul careia a fost aprinsa flacara Jocurilor Olimpice.

Potrivit primelor date ale anchetei, valurile puternice de pe mare s-ar putea afla la originea prabusirii a 50 de metri de pista.

"Mergeam cu bicicleta atunci cand a venit un val foarte puternic. Acesta a lovit peretele si a urcat la patru sau cinci metri. Am vazut cazand cinci persoane care circulau, de asemenea, pe biciclete. Marea a fost foarte agitata astazi", a declarat pentru AFP, Damian Pinheiro de Araujo, un pensionar in varsta de 60 de ani.

Un grup de ciclisti a organizat un protest impotriva nesigurantei pentru biciclisti pe drumurile publice, mai informeaza AFP.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO