Doamnele de la Casa Alba, mereu in umbra sotilor!

Ultima actualizare: 16-05-2012 12:42

Traditia face ca Prima Doamna sa ramina mereu in umbra presedintelui, oricat ar fi de capabila si de fermecatoare. Dar chiar si asa, nu-i lucru usor sa fii sotie de presedinte. Mai ales in Statele Unite.


Trebuie sa conduci o casa uriasa, sa fii gazda pentru oaspeti simandicosi si sa calatoresti de-a lungul si de-a latul planetei.
E o "slujba" cu norma intreaga care nu figureaza, insa pe statul de plata al Casei Albe.

Comentatorii de la Washington se intreaba daca n-ar fi momentul pentru o schimbare in acest sens.

Michelle Obama a intrat deja in istorie drept cea dintii Prima Doamna de culoare a Americii. Inainte de formidabila victorie a sotului ei, Michelle era o femeie independenta, educata la o universitate de elita si cu o cariera solida, care ii asigura un salariu cu sase cifre. Peste o luna va prelua insa o slujba cu totul noua, pe care o va presta gratis.

De altminteri, Jacqueline Kennedy chiar a castigat un premiu Emmy pentru gratia cu care a facut onorurile Casei Albe in fata camerelor de filmat. Sotia presedintelui William Howard Taft, Helen, asista la sedintele de guvern, dar numai ca sa-si tina sotul treaz, potrivit propriei marturisiri.

Hillary Clinton a redefinit rolul Primei Doamne. S-a implicat activ in schimbarea sistemului de asigurari de sanatate si a strabatut lumea, singura ori alaturi de presedinte. Fara ca vreodata sa primeasca un singur cent pentru stradaniile sale.

Dar de aici pana la o Prima Doamna retribuita? Unii zic ca rasplata consta in statutul social, in maretia caminului calatoriile in conditii de lux si dineurile sofisticate. Actuala detinatoare a titlului nu are nicio dilema in acest sens.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO