Descoperire de exceptie. Doi cautatori de comori au gasit 4 coliere de aur, vechi de peste 2000 de ani

Ultima actualizare: 08-03-2017 06:52
coliere de aur

Doi cautatori de comori din Marea Britanie au facut o descoperire care le va schimba viata, cel putin din punct de vedere financiar.

Cu ajutorul unor detectoare de metale, ei au gasit pe un deal 4 coliere de aur, cu o vechime de peste 2000 de ani.

Potrivit Live Science, aceasta descoperire a fost facuta in apropierea orasului Leek din centrul Angliei. Bijuteriile, care se purtau la gat sau la mana, "dateaza din jurul anilor 400 si 250 i.e.n. si reprezinta probabil cea mai timpurie lucrare de aur de la inceputurile epocii de fier care a fost descoperita pana acum in Marea Britanie", a declarat Julia Farley, din cadrul British Museum din Londra.

Ea mai este de parere ca aceste bijuterii este foarte posibil sa fi fost purtate de "femeile bogate si puternice", posibil din Europa.

Staffordshire City Council

Dupa aceasta descoperire, o echipa profesionista de arheologi a investigat dealul, insa nu a gasit niciun semn ca acolo s-ar afla vreun oras vechi sau un mormant, astfel ca nu se stie cum au ajuns acolo acele bijuterii.

Cei care le-au gasit in decembrie 2016 se numesc Mark Hambleton si Joe Kania, insa informatia nu a fost facuta publica pana acum. De asemenea, nu a fost stabilita inca valoarea exacta a colierelor de aur.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO