Declaratia pilotului avionului care a luat foc după aterziarea forţată, la Moscova. Ce s-a intamplat in cabina

07-05-2019 13:55

Înregistratorul datelor de zbor ale avionului Suhoi care a luat foc după aterziarea forţată, duminică seara la Moscova, a fost grav avariat.

Anunţul a fost făcut de autoritățile ruse, care analizează mai multe ipoteze în legătură cu dezastrul aviatic. Piloţii şi unii pasageri susţin că aparatul ar fi fost lovit de fulger.

În urma incendiului care a cuprins mare parte din fuselaj, au murit 41 de oameni. Iar mai mulţi pasageri au suferit arsuri grave.

Potrivit agenţiei de ştiri TASS, una dintre cutiile negre " a fost expusă la temperaturi ridicate și a fost grav avariată. Pe de altă parte, starea înregistratorului de voce din cabină este una satisfăcătoare. Datele din cele două cutii negre au fost copiate și urmează să fie analizate.

Denis Yevdokimov, pilotul zborului AFL1492 Aeroflot flight:
"Focul a izbucnit după aterizare, nu am avut incendiu la bord în aer. Un fulger a lovit aparatul, au fost o lumină albă şi un bang, iar avionul a trecut pe modul de energie minimă, fără computer de bord, am preluat controlul. Am pierdut comunicarea radio, pe care ulterior am reuşit s-o restabilim, dar numai intermitent".

Pe reţelele de socializare continua să circule speculaţii despre întârzierea evacuării aparatului din cauza celor care, în loc să se grăbească, zăboveau să-şi recupereze bagajele de mână. Pe de altă parte, unii supravieţuitori dau vina pe un pasager corpolent, care ar fi blocat coridorul.


Dmitry Kalinin, supravietuitor: "Nu ne-am călcat în picioare. A fost un oarece blocaj pe coridor începând cu rândul 10 până la ieşirea de urgenţă, dar nu am călcat unii peste alţii.
După aterizare, în două minute eram deja afară".

Pentru pasagerii răniţi grav următoarele zile sunt critice, pentru că arsurile suferite de aparatul respirator pot duce la infecţii şi alte complicaţii.

Matthew Chane, CNN Moscow: "Există bănuiala că autorităţile ruse ezita să ia această decizie pentru că Suhoi este primul aparat civil de zbor fabricat în Rusia după prăbuşirea URSS, un proiect susţinut de guvern, menit să demonstreze că ingineria aviatică rusească este mai puţin dependenta de importuri. Aşa că, pe lângă tragedia pierderii de vieţi omeneşti, accidentul este şi o lovitură pentru stima de sine a ruşilor".


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26