De ce logodnica prințului Harry, Meghan Markle, nu va primi titlul de prințesă


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Marti 28 Noiembrie 2017 20:11
Categorie: Stiri externe
Prințul Harry logodna

Casa Regală a Marii Britanii a anunțat, luni, că prințul Harry s-a logodit cu actrița americană Meghan Markle, nunta lor urmând să aibă loc în luna mai, la Castelul Winsdor.

Cu toate acestea, după căsătorie, logodnica prințului Harry nu va primi titlul de prințesă, întrucât nu are „sânge regal”, situație care s-a întâmplat și în cazul lui Kate Middleton, care s-a căsătorit cu prințul William în 2011, informează BBC News.

Astfel, cele două nu pot fi numite „Prințesa Kate” sau „Prințesa Meghan”. În schimb, după căsătorie, titulatura oficială prin care logodnica prințului Harry va fi prezentată este „Alteța sa Regală, Prințesa Harry of Wales.”

Pe de altă parte, regina poate acorda titlul de duce și ducesă, așa cum a făcut în cazul ducelui și ducesei de Cambridge.

Fiul mai mic al prințului Charles se va căsători anul viitor

Căsătoria prințului Harry cu Meghan Markle va avea loc în luna mai a anului viitor, a anunțat Palatul Kensington. Nunta, recepția, florile și muzica vor fi plătite de familia regală. Înainte de căsătorie, Meghan Markle, care este protestantă, va fi botezată în Biserica Anglicană.

Un purtător de cuvânt al prințului Harry a precizat că nunta „va reflecta cine sunt cei doi, în calitate de cuplu”. Mai mult, Jason Knauf a dezvăluit că actrița americană își dorește și să obțină cetățenie britanică. Totodată, Meghan Markle nu va mai desfășura activități în cadrul ONU sau în cadrul altor organizații, ci se va ocupa de muncă de caritate în numele Casei Regale.

Relația de 16 luni cu actrița americană a început după ce un prieten le-a aranjat o întâlnire, la Londra.

Prințul Harry este al cincilea în linie directă la tronul Marii Britanii.

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO