"Alarmele au sunat!". Descoperirea uriasa facuta de anchetatorii care investigheaza prabusirea avionului EgyptAir

Ultima actualizare: 02-07-2016 00:00
cutii negre EgyptAir

Echipa de investigatie care ancheteaza prabusirea in mediterana a avionului EgyptAir a descifrat o parte din datele recuperate de pe una dintre cutiile negre ale aeronavei.

Seful echipei de anchetatori egipteni a declarat ca informatiile extrase de pe cutia neagra care inregistreaza datele de zbor ale avionului arata ca la bord a fost detectat fum, dar si ca alarmele de incendiu au fost activate si au sunat in mod repetat, relateaza The Independent.

"Informatiile preliminare confirma ca mesajele transmise de sistemul ACARs despren foc in toaleta avionului si la nivelul sistemului electronic sunt corecte", a spus acesta.

Pe mai multe bucati recuperate din epava au fost descoperite semne care arata ca la bord ar fi avut loc un incendiu, printre care si urme de cenusa.

"Mai multe sectiuni din partea frontala a avionului indica semne de deteriorare din cauza temperaturii foarte ridicate si a cenusii", a declarat comitetul de investigatie.

In paralel, anchetatorii au inceput repararea celei de-a doua cutii negre, care contine inregistrarile audio din cabina pilotilor.

Avionul EgyptAir avea la bord 66 de persoane si decolase de pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris, cu destinatia Cairo. Aeronava a disparut de pe radare la scurt timp dupa ce a intrat in spatiul aerian egiptean, deasupra Marii Mediterane.

Ipoteza unui atentat, avansata initial de Egipt, a pierdut teren in favoarea unui incident tehnic in urma informatiilor despre declansarea alertelor semnaland prezenta fumului in avion.

Cele doua cutii negre ale Airbusului A320, care ar trebui sa ajute la stabilirea cauzelor catastrofei, au fost recuperate la mijlocul lunii iunie.

Cardurile lor de memorie erau indescifrabile si au fost expediate de Egipt in Franta pentru a fi acolo reparate. Dupa ce au fost facute lizibile, datele uneia dintre ele au fost trimise marti la Cairo pentru a fi "descifrate si studiate" la Ministerul Aviatiei Civile.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO