Cutiile negre ale avionului EgyptAir sunt deteriorate grav. Solutia prin care s-ar putea afla ce s-a intamplat cu aeronava

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41
Resturi avion EgyptAir

Cele doua cutii negre ale avionului EgyptAir prabusit in Mediterana si recuperate saptamana trecuta au fost partial distruse de impact si de apa marii, au declarat anchetatorii.
 

O echipa tehnica de investigatie incearca sa repare cipurile de memorie din cutia care contine inregistrarile din cabina pilotilor, dar si sa recupereze datele de zbor, relateaza CNN.

Obtinerea datelor de pe cipurile deteriorate este o misiune grea, dar nu imposibila. In 2009, cand un avion AirFrance s-a prabusit in Oceanul Atlantic, epava a fost gasita abia dupa doi ani, dar anchetatorii au reusit sa citeasca datele inregistrate de cutiile negre si au aflat ca aeronava a stagnat in aer, din cauza unei urcari bruste, apoi s-a prabusit cu viteza in apa.

Un numar de 66 de persoane se aflau la bordul aeronavei Airbus A320, care s-a prabusit pe 19 mai, in timp ce efectua un zbor de linie Paris-Cairo.

Avionul a disparut de pe ecranele radarelor grecesti si egiptene, aparent fara sa fi trimis un semnal SOS.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO