Cunoaste-i pe studentii romani care au luat fonduri europene inainte sa isi ia diploma. VIDEO

Ultima actualizare: 24-10-2012 20:03

Multi studenti romani nu mai asteapta sa se vada cu o diploma in buzunar ca sa se ocupe de afaceri. Asa ca isi sufleca manecile din facultate si acceseaza fonduri europene sau investesc toate economiile cu putinta in ideile lor.

Chiar daca o vedeti dichisita, Maria nu se indreapta spre vreun club. Merge in mijlocul unei turme de oi, la Copaceni, in judetul Cluj. E studenta la agronomie si, cu fonduri europene, a extins o afacere pornita de parintii ei: o ferma de animale.

La 24 de ani, a reusit sa faca un dosar care ii va aduce 25 de mii de euro de la Uniunea Europeana.

"Animalele pe care le aveam nu erau suficiente pentru a ma incadra in proiect si asa am ajuns sa fac si o cultura de plante ornamentale, tuia, am mai luat in arenda ceva suprafata de pamant cu porumb si lucerna si am reusit cu succes sa acumulez punctajul maxim".

Sergiu Biris este alt clujean care a dat lovitura inca de pe bancile facultatii. A investit, in 2007, impreuna cu alti prieteni, 5 mii de euro intr-un site de divertisment care astazi are trafic serios.

In 2008 au vindut o buna parte din afacere unui investitor francez, pentru un milion de euro. Dar si-au pastrat si ei ceva, simtind potentialul. Acum cifra de afaceri este de cateva ori mai mare.

De la 4 angajati, Sergiu a ajuns sa aiba 24, si vrea sa se extinda. Pe astfel de tineri cu idei ii ajuta si statul, cu cite 10 mii de euro, pentru infiintarea unei microintreprinderi. Atentie insa! Trebuie sa nu fi implinit 35 de ani si sa nu se gandeasca la jocuri de noroc si pariuri, ori productia si comercializarea de armament, munitii, explozibil, tutun sau alcool.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO