Primele imagini cu ascunzătoarea în care ar fi murit liderul ISIS, Bakr al-Baghdadi. VIDEO

Ultima actualizare: 27-10-2019 12:41

Liderul ISIS ar fi fost ucis în urma unor raiduri americane în Siria, zona bombardată fiind complet distrusă, relatează Associated Press.

Conform unor informații apărute în presă, Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizației teroriste Stat Islamic, s-ar fi aruncat în aer în timpul raidurilor aeriene efectuate de Statele Unite în provincia Idlib din nord-vestul Siriei.

Un oficial american a confirmat operațiunea Statelor Unite în Siria, dar a menționat că uciderea liderului ISIS nu a fost momentan confirmată.

Președintele american Donald Trump urmează să facă „un anunț important” la Casa Albă, duminică, la ora locală 9.00 (15.00, ora României).

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că opt elicoptere și un avion de vânătoare ale coaliției internaționale au bombardat zona Barisha din regiunea Idlib, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Atacul aerian asupra locului în care se presupune că se ascundeau membrii ai organizației teroriste a durat aproximativ 120 de minute.

Nouă persoane au fost ucise în bombardament, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, dar nu se știe dacă al-Baghdadi este printre ele. Bilanțul va crește, cel mai probabil, a anunțat monitorul de război.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO