"Capitalismul a distrus viata de pe Marte" Cele mai spumoase replici ale lui Hugo Chavez

Ultima actualizare: 09-03-2013 07:03
Hugo Chavez

Cunoscut si pentru limba sa ascutita, Hugo Chavez a oferit de-a lungul celor 14 ani cat a fost liderul Venezuelei declaratii care l-au facut celebru in intreaga lume.

Cum a distrus capitalismul viata de pe Marte sau cum au marit SUA rata cancerului in America Latina? Comentariile piperate, lipsite de diplomatie, uneori jignitoare, ale lui Hugo Chavez au facut de multe ori inconjorul presei mondiale.  Iata cateva dintre comentariile fostului lider venezuelean, potrivit Huffington Post.

1. "Presedintele Statelor Unite a iesit la rampa pentru a ne ataca, sa ma atace personal calificandu-ma drept demagog. Ei bine, eu il calific drept terorist", a declarat Chavez in 2008 despre George W. Bush.

2. “Ce au implantat aici, si asta este un obicei al americanilor, este terorism. Deghizeaza copiii in vrajitoare si vrajitori, contrar credintei noastre” a declarat Chavez despre Halloween potrivit BBC.

3. "Mereu am spus ca nu ar fi fost ciudat daca ar fi existat o civilizatie pe Marte, dar poate au ajuns si la ei capitalismul si imperialismul si au distrus planeta“, a spus Chavez despre "viata pe Marte", potrivit agentiei Reuters.

4. "Cred ca Barack Obama, in afara de faptul ca e presedinte, este un tip de treaba“, a declarat Chavez despre Obama potrivit Associated Press.

5. "Domnule Obama, esti un clovn. Un clovn. Lasa-ne in pace. Castiga voturi indeplinind ce le-ai promis oamenilor tai“, a declarat in 2011 Chavez, potrivit Politico, dupa ce Obama a criticat guvernarea sa.

6. "Pentru mine Hillary Clinton e precum Condoleezza Rice, o Condoleezza blonda", a fost afirmatia fostului presedinte venezuelean, despre Secretarul de Stat al SUA, potrivit Reuters.

7. “Nu te pune cu mine Condoleezza. Nu te pune cu mine, fetito!“ a sunat o alta replica memorabila a lui Chavez, potrivit BBC.

8. "Ar fi atat de ciudat daca ar fi inventat tehnologia care sa fi raspandit cancerul si noi sa nu stim timp de 50 de ani ?“ a spus Chavez despre inmultirea numarului de bolnavi de cancer in America Latina, potrivit Bloomberg News.

9. "Sa salvam rasa umana, sa distrugem imperiul Statelor Unite“ a spus Chavez despre politica externa a Statelor Unite ale Americii, citat de The Washington Times.

10. "Stim ce reprezinta statul Israel - bratul criminal al imperiului yankeu," a declarat Chavez cu ocazia unei vizite a presedintelui israelian Shimon Peres in America de Sud.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO