Comandantul flotei americane din Orientul Mijlociu, găsit mort. Ce spun anchetatorii

Ultima actualizare: 02-12-2018 09:34
viceamiralul scott stearney
DVIDS

Şeful operaţiunilor Forţelor navale americane în Orientul Mijlociu, a fost găsit mort în Bahrein.

Şeful operaţiunilor Forţelor navale americane în Orientul Mijlociu, viceamiralul Scott Stearney, a fost găsit mort sâmbătă în Bahrein, a anunţat armata americană, precizând că în caz nu există suspiciuni privind un act criminal, relatează AFP.

Acest ofiţer, care a preluat în luna mai funcţia de comandant al Comandamentului central al forţelor navale ale SUA, care include Flota a 5-a, şi a Forţelor maritime combinate, a fost găsit mort în reşedinţa sa din Bahrein.

"Este o veste devastatoare pentru familia Stearney, pentru Flota a 5-a şi pentru Forţele navale în ansamblul lor. Scott Stearney era un războinic decorat al marinei militare", a declarat amiralul John Richardson, şef al operaţiunilor navale, într-un comunicat.

"În acest stadiu, nu suspectăm niciun act criminal", a adăugat el, precizând că Forţele navale americane şi Ministerul de Interne din Bahrein cooperează în cadrul anchetei.

Oficiali din armata americană au declarat pentru canalul de televiziune CBS, sub rezerva anonimatului, că decesul viceamiralului "arată ca o sinucidere".

Atribuţiile de şef al operaţiunilor Forţelor Navale ale SUA în Orientul Mijlociu sunt acum deţinute de comandantul adjunct al Flotei a 5-a, contraamiralul Paul Schlise.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO