Cod Rosu in Dakota de Nord. Doua trenuri de marfa s-au ciocnit. VIDEO cu momentul exploziei

31-12-2013 07:26


tren dakota de nord

Doua trenuri de marfa s-au ciocnit, au deraiat si au luat foc luni dupa-amiaza, in vestul oraselului Casselton, in statul american North Dakota, relateaza NBC News.

Trenul care transporta petrol si care a deraiat luni dupa-amiaza in statul american North Dakota, mai multe vagoane luand foc, fusese lovit de un alt tren, au anuntat autoritatile locale, citate de CNN.

Trenul cu 106 vagoane, apartinand companiei feroviare Burlington Northern and Santa Fe (BNSF) Railway a deraiat in jurul orei locale 14.10 (22.10, ora Romaniei), in vestul oraselului Casselton, in statul american North Dakota, potrivit unui purtator de cuvant al BNSF, Amy McBeth.

Un tren cu cereale a deraiat si a lovit trenul care transporta titei, provocand deraierea acestuia, a declarat McBeth, adaugand ca nu cunoaste detalii despre destinatiile trenurilor intrate in coliziune.

Fumul de la incendiu poate fi observat la o distanta de aproximativ 25 de kilometri. Potrivit site-ului Inforum.com, aproximativ zece vagoane din cele 106 au fost cuprinse de flacari.

In urma acestui accident nu au fost inregistrate victime.

La fata locului se afla mai multe echipe de salvare. Din cauza intensitatii incendiului, pompierii au fost nevoiti sa lase vagoanele sa arda, ceea ce ar putea dura cel putin 12 ore, relateaza CNN.

De asemenea, a fost emis cod rosu de alerta. Locuitorii orasului au fost sfatuiti sa nu-si paraseasca casele, iar sudul orasului Casselton a fost evacuat.


Departamentul de pompieri din Casselton nu a precizat cate vagoane au fost implicate in acest accident.

Eva Fercho, o locuitoare a orasului Casselton, a afirmat ca "cerul este complet negru din cauza fumului".

Jurnalista Gretchen Hjelmstad, de la cotidianul american Valley News, a relatat ca "flacarile depasesc inaltimea de 30 de metri", iar o alta jurnalista a afirmat ca la locul accidentului au loc explozii.

"Am vazut o a treia explozie, iar vagoanele continua sa ia foc", a relatat ea.

Anchetatorii incearca sa stabileasca cauzele acestui accident.

Casselton, cu o populatie de 2.400 de locuitori, este orasul din care provine actualul guvernator al statului North Dakota, Jack Dalrymple si alti patru predecesori ai sai.

 

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO