Cine a fost Jack Spintecătorul. Adevărata identitate a criminalului, dezvăluită

18-03-2019 12:09


Identitatea lui Jack Spintecătorul, dezvăluită

Adevărata identitate a lui Jack Spintecătorul a fost dezvăluită, în sfârșit, grație unor noi teste ADN, prezentate în cel mai complex studiu efectuat în acest caz.

Urme de ADN descoperite pe un șal găsit lângă una dintre victimele mutilate de celebrul criminal al secolului XIX demonstrează, fără urme de îndoială, că frizerul Aaron Kosminski este Jack Sprintecătorul, susțin autorii studiului, informează mirror.co.uk.

Aaron Kosminski s-a aflat pe lista suspecților încă de acum 130 de ani, când poliția londoneză l-a vânat pe Jack Spintecătorul, însă până acum nu au existat dovezi clare care să-l lege pe polonez de oribilele crime.

Cercetătorul Jari Louhelainen, de la Universitatea John Moores din Liveropool, și David Miller, de la universitatea din Leeds, autorii studiului, au analizat un șal de mătase descoperit lângă trupul lui Catherine Eddowes, în 1888, și care avea urme de sânge și spermă pe el.

Testele aprofundate efectuate de cei doi au confirmat că urmele de DNA se potrivesc cu cele ale rudelor încă aflate în viață ale lui Aaron Kosminski.

Cei doi au publicat, pe 12 martie 2019, rezultatele studiului lor, prezentat ca fiind cel mai avansat realizat vreodată în legătură cu acest caz.

Studiul dezvăluie, de asemenea, că criminalul avea părul șaten și ochi căprui.

"Identitatea criminalului a rămas un mister până la această dată. În acest raport, descriem analizarea singurei dovezi ce poate fi legată de acele crime, găsită asupra uneia dintre victime, chiar la locul crimei. Descriem, pentru prima data, cum a fost analizată sistematic, molecular singura probă legată de crimele lui Jack Spintecătorul. Faptul că pe acest șal am găsit urme AND atât de la victimă, cât și de la criminal, sporește probabilitatea privind identificarea acestei probe și reîntărește faptul că această dovadă este autentică", susțin autorii studiului.

Nu este pentru prima data când profesorul Jari Louhelainen susține că frizerul Aaron Kosminski, un imigrant polonez, este Jack Spintecătorul.

În 2014, profesorul a susținut același lucru, însă descoperirea sa a fost contestată.

Aaron Kosminski a fost frizer în cartierul cartierul Whitechapel din Londra, în perioada în care au avut loc crimele, între 1888 și 1891.

În 1891, el a fost internat într-un azil de nebuni, unde a murit în 1899 din cauza unei cangrene la picior.

11 femei au fost ucise în perioada 3 aprilie 1888 - 13 februarie 1891, la Londra, crimele fiind cunoscute sub denumirea de „Crimele din Whitechapel” în rapoartele autorităților.

Cel puțin alte șapte crime sau atacuri violente au fost atribuite lui „Jack Spintecătorul” de către numeroși scriitori sau istorici. Dintre cele 11 omoruri investigate de poliție, cinci au fost desemnate ca fiind opera unui singur infractor.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Mirror

VIDEO PROTVPLUS.RO