Cinci diplomati rusi, declarati persona non grata de catre autoritatile de la Chisinau. Reactia Moscovei

Ultima actualizare: 01-06-2017 01:00
dodon putin

Cinci diplomati rusi au fost declarati luni seara ”persona non grata” de catre autoritatile de la Chisinau

Aceste informatii au fost confirmate de consilierul Ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum si de ambasadorul rus din Republica Moldova, scrie Deschide.md

”Noi am primit documentul respectiv si il analizam. Deocamdata nu comentam nimic”, a declarat ambasadorul rus de la Chisinau, Farit Muhametsin.

Autoritatile moldovene nu au dat mai multe informatii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomati ”persona non grata” in Republica Moldova.

Jurnalistii Interfax au precizat ca cei cinci diplomati au fost informati ca trebuie sa paraseasca in mod imediat Republica Moldova.

Un parlamentar rus a declarat luni-seara ca Moscova va raspunde prin expulzarea unor diplomat moldoveni.

”In aceasta situatie noi nu putem sa raspundem altfel. Vor fi luate masuri simetrice, va urma expluzarea diplomatilor moldoveni”, a declarat parlamentarul Igor Morozov, care face parte din Comisia pentru Afaceri Externe din Consiliul Federatiei.

Reactia presedintelui Igor Dodon:

Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reactionat luni seara extrem de dur dupa declararea a cinci diplomati rusi ”persona non grata” de catre autoritatile moldovene, sustinand ca este vorba de un gest ”revoltator” si despre o comanda venita din partea tarilor occidentale, intr-un mesaj postat pe Facebook.

”Guvernarea a comis un gest revoltator in raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusa”, si-a inceput presedintele moldovean mesajul postat pe Facebook.

De asemenea, acesta si-a exprimat indignarea profunda vizavi de ”aceasta ostilitate afisata a diplomatiie moldovenesti si o condamn in mod categoric”.

”Inteleg ca eurounionistii sunt deranjati de succesul inregistrat de presedintie in ultimele luni si au decis sa crecurga la provocari directe, cu riscul sa afecteze grav relatiile moldo-ruse”, a comentat Igor Dodon.

Presedintele moldovean a sugerat ca ar fi vorba despre o comanda venita din partea tarilor occidentale, chiar din partea americanilor ingrijorati de ”dialogul constructiv si eficient” dintre presedintia de la Chisinau si reprezentantii Kremlinului.

”Atentionez cu toata responsabilitatea aceasta guvernare, ca ea a acceptat sa se implice in jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxelles-ului si Washingtonului in regiune. Jocuri ale structurii militare NATO”,

Igor Dodon a avertizat va vor exista consecinte negative in urma deciziei de expulzare a celor cinci diplomati rusi de pe teritoriul Republicii Moldova.

”Nu cred cp isi da seama cu ce pret face acest lucru si in ce situatie dificila si riscanta poate pune tara si poporul”, a concluzionat presedintele prorus de la Chisinau.

Jurnalistii Deschide.md au anuntat ca cinci diplomati rusi au fost declarati luni seara ”persona non grata” de catre autoritatile de la Chisinau. Aceste informatii au fost confirmate de consilierul ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum si de ambasadorul rus din Republica Moldova.

Autoritatile moldovene nu au dat mai multe informatii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomati ”persona non grata” in Republica Moldova.

Printre diplomatii rusu vizati de expulzare se numara si consilierul atasatului militar al Federatiei Ruse de la Chisinau, Igor Dovbnea.

Acest a din urma figureaza in dosarul de tradare intentat dostului deputat moldovean Iurie Bolboceanu.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!