CIA angajează vorbitori de rusă pe Twitter. Anunțul a stârnit numeroase controverse


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 02 Iunie 2018 15:05
Categorie: Stiri externe
intrarea in sediul cia din langley

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) recrutează vorbitori de limbă rusă. Anunțul a fost publicat pe contul oficial de Twitter al instituției americane.

“Totul depinde de ceea ce știi. Ai cunoștințe de limbă rusă și ești cetățean american cu studii superioare încheiate? Ești dornit să-ți servești țara?”, sună anunțul postat pe rețelele de socializare. În continuare, doritorii au fost încurajați să aplice pentru un post în cadrul agenției sau să analizeze oportunitățile de angajare oferite de CIA studenților americani.

Anunțul a fost tratat ca o glumă de către utilizatorii rețelelor sociale, ba mai mult, mulți dintre ei au semnalat faptul că în mesaj s-a strecurat și o greșeală gramaticală, potrivit Newsweek.com.

De asemenea, au existat și doritori care au menționat, atât în engleză cât și în rusă, că și-ar dori să aplice pentru o carieră în cadrul CIA, însă nu sunt cetățeni americani.

SUA și Rusia au o lungă istorie în a recruta reciproc cetățeni pentru misiuni de spionaj, iar atmosfera actuală dintre cele două state este una tensionată.

Liderul de la Kremlin și președintele Donald Trump, inițial, au avut o tentativă de a normaliza relațiile dintre SUA și Rusia, însă incidentele militare din ultima perioadă, din Siria, precum și cazul Skripal au adâncit și mai mult relațiile ruso-americane.

Într-un discurs ținut săptămâna trecută la Forumul Economic Internațional de la Sankt-Petersburg, Putin a avertizat că Washingtonul și Moscova "trebuie să normalizeze relațiile și să-și reconstruiască încrederea reciprocă, altfel s-ar putea produce o tragedie."

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Newsweek

VIDEO PROTVPLUS.RO