China și India au înaintat trupe către granița comună. Avertismentul lui Donald Trump

Ultima actualizare: 28-05-2020 10:48
China și India au înaintat trupe către granița comună. Avertismentul lui Donald Trump
Getty

Tensiunile dintre China și India în ceea ce privește frontiera Himalayană au escaladat, după ce China a fost acuzată că a înaintat mii de trupe către teritoriul disputat și că și-a extins baza militară aeriană din regiune.

Militarii și-au amplasat corturi și au staționat vehicule armate și armament la granița din zona Ladakh, considerată de India teritoriul său, conform The Guardian.

Drept răspuns, armata indiană a înaintat mai multe batalioane care operau în general în orașul Leh din regiunea Ladakh pentru „a opera alerte în zona” din jurul graniței.

Acțiunea militară vine după două conflicte care au avut loc între cele două părți în data de 5 și 9 mai, în urma cărora peste 100 de soldați au fost răniți.

Donald Trump a intervenit miercuri în conflict, susținând că „a informat China și India că Statele Unite sunt pregătite să medieze sau să arbitreze disputa de la graniță”.

Granița Himalayană a fost ținta unui conflict agresiv și este militarizată încă din anul 1962, când China a lansat o ofensivă asupra teritoriului Indian, izbucnind astfel un război scurt și sângeros.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO