Celebra pisică Gli, de la Sfânta Sofia, a murit la vârsta de 16 ani. ”Nu te vom uita niciodată”

Ultima actualizare: 08-11-2020 15:42
Celebra pisică Gli, de la Sfânta Sofia, a murit la vârsta de 16 ani. ”Nu te vom uita niciodată”
Getty

Gli, faimoasa pisică de la Sfânta Sofia din Istanbul, a murit la vârsta de 16 ani, din cauza bătrâneții.

 

Gli a murit într-o clinică veterinară din Levent, unde a fost dusă pentru tratament, se arată într-o postare de sâmbătă, pe contul de Instagram al celebrei feline, scrie Daily Sabah.

”Îmi pare rău că am pierdut-o pe Gli. Pisica hagiei Sofia, care era sub tratament într-o clinică veterinară privată din Levent de pe 24 septembrie, din nefericire, a plecat dintre noi din cauza vârstei. Nu te vom uita niciodată, Gli”, a scris Ali Yerlikaya, guvernatorul din Istanbul, pe Twitter.

Văzută ca o pisică vedetă, Gli avea peste 113.000 de urmăritori pe Instagram și trăia în hagia Sofia, fosta catedrală și apoi muzeu Sfânta Sofia.

Schimbarea destinației monumentului din muzeu în moschee nu a afectat-o și pe una dintre mascotele celebrului obiectiv, pisica Gli.

După ce autorităţile turce au luat decizia de a transforma muzeul Sfânta Sofia în moschee, numeroşi turci au început să se întrebe ce se va întâmpla cu Gli, dacă va trebui să-şi găsească o nouă casă, chestiune ce a fost abordată şi de numeroase publicaţii din Turcia.

 

Pisica Gli, mascota de la Sfânta Sofia

 

Gli, pisica gri cu ochii strălucitor de verzi, a devenit un fel de mascotă a muzeului Sfânta Sofia, fiind răsfăţată deopotrivă de personalul muzeului şi vizitatori.

Printre cei mai de seamă admiratori ai ei se numără fostul preşedinte american Barack Obama, care a fost filmat în timp ce o mângâia cu ocazia unei vizite din 2009.

Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a declarat că situaţia lui Gli, precum şi a altor pisici din zona catedralei, va rămâne la fel ca şi până acum.

“Această pisică a devenit celebră şi mai sunt şi altele care nu au devenit încă faimoase. Această pisică va rămâne acolo şi toate pisicile sunt binevenite la moscheile noastre”, a susţinut el.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO