Cel puţin 11 persoane au murit, după ce o navă s-a răsturnat în apropiere de Puerto Rico

Ultima actualizare: 13-05-2022 07:49
Cel puţin 11 persoane au murit, după ce o navă s-a răsturnat în apropiere de Puerto Rico
Getty

Unsprezece persoane au murti, iar alte 31 au fost salvate, joi seară, după ce o navă s-a răsturnat în apropiere de Puerto Rico, a anunţat garda de coastă americană, informează AFP, citată de Agerpres.

Ambarcaţiunea răsturnată, al cărui număr iniţial de ocupanţi este necunoscut, potrivit autorităţilor, a fost reperată la prânz. Mai multe persoane, care nu păreau să fie echipate cu veste de salvare, se aflau deja în apă.

Gărzile de coastă au trimis la fața locului mai multe elicoptere şi o barcă, la aproximativ 18 kilometri de insula pustie Desecheo, la vest de Puerto Rico.

La orele 18:00 (22:00 GMT), echipele de intervenţie salvaseră 11 femei şi 20 de bărbaţi, potrivit unui purtător de cuvânt al gărzii de coastă, Ricardo Castrodad.

Poliţia americană de frontieră a precizat că sunt în principal migranţi din Haiti şi Republica Dominicană. La rândul său, paza de coastă a indicat între timp într-un comunicat că "suspectează" că nava "ar fi efectuat o traversare ilegală".

Căutările, care implică şi echipe din poliţie şi garda de coastă din Puerto Rico, continuă, a spus Ricardo Castrodad.

Insula pustie Desecheo se află în Canalul Mona, între Puerto Rico şi insula Hispaniola, care include Haiti şi Republica Dominicană.

O femeie din Haiti şi-a pierdut viaţa acolo sâmbătă, după naufragiul unei bărci care transporta 69 de migranţi.

Sute de haitieni au reuşit să ajungă în Florida în cursul lunii martie, în timp ce peste o sută au fost interceptaţi în apropierea insulelor Bahamas de către garda de coastă a Statelor Unite.

Haiti, cea mai săracă ţară de pe continentul american, trece printr-o criză acută agravată de creşterea insecurităţii şi corupţia instituţiilor sale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO