Ce au făcut romii după ce au primit 1500 € de la statul italian ca să plece din Roma


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 13 Octombrie 2018 18:31
Categorie: Stiri externe
romi, roma, bani, euro,

Jurnaliștii, dar si autoritățile italiene au descoperit că mai mulți romi care au primit câte 1500 de euro pentru a se întoarce în România au ajuns din nou în tabăra ilegală din Roma.

Un cuplu a declarat că a primit doar o parte din bani și că o duceau prost în țară așa că s-au întors, relatează Corriere della Serra.

Romii care au încasat câte 1500 de euro pentru a pleca din tabăra Camping River, în jurul căreia s-a făcut scandal în această vară, s-au întors la Roma după două luni.

Primarul Romei le-a promis romilor 3000 de euro, 1500 imediat și restul după câteva luni, dacă se întorc în țara de origine. Planul părea un eșec din start. La momentul respectiv doar 9 familii din cele 400 aflate în tabăra Camping River au acceptat.

O jurnalistă a descoperit în parcarea unei gări un cuplu care cu doar două luni în urmă a apărut într-o înregistrare filmată în România și publicată de primarul Virginia Raggi pe Facebook.

Cuplul s-a plâns că nu a mai primit restul de bani și că o ducea rău în țară. ”În România, locuiam în frig, într-o baracă. E mai bine aici!” au spus aceștia.

CEDO a suspendat în vară destructurarea taberei cu sute de romi din Roma.

Ministrul de interne şi vicepremierul de extremă-dreapta Matteo Salvini a promis în vară să expulzeze numeroşi romi și a sugerat o legătură între populaţia romă şi furturi şi ilegalităţi.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Corriere della Serra

Tags: romi, roma, bani, euro,

VIDEO PROTVPLUS.RO