Ce ar trebui sa retina Romania din joaca lui Putin cu torpila nucleara in direct la televizor. "E clar ca a fost cu intentie"

×
Codul embed a fost copiat

''Daca amenintarile nu va indupleca, poate ca schita unei torpile nucleare va avea impactul dorit!'' Ar putea fi ratiunea din spatele unei noi scenete jucate la Kremlin, cu Vladimir Putin si niste generali rusi drept personaje.

Televiziunea de stat a comis o eroare inimaginabila: a aratat in detaliu diagrama unei arme top-secret. Este doar tactica de negociere, adresata Statelor Unite, iar Romania - care gazduieste elemente ale scutului NATO de aparare antiracheta - n-ar trebui sa se simta vizata, cred analistii militari de la noi.

Cadrul actiunii: una dintre intalnirile presedintelui Putin cu inalti responsabili militari. Televiziunea de stat transmite in direct inceputul sedintei in care, oficial, se cauta metode de contracarare a scutului de aparare antiracheta al NATO, ale carui componente sunt instalate in Romania - la Deveselu si in Polonia. Ca de obicei, liderul rus critica NATO.

"Amenintarea ridicata de un Iran nuclear este folosita doar ca sa ascunda adevaratele planuri. Obiectivul real este sa neutralizeze potentialul nuclear strategic al altor state, si in primul rand al Rusiei", a spus Putin.

Chiar in timp ce Putin infiereaza Occidentul, este filmata in detaliu foaia din mana unui general. Publicul vede diagrama unei torpile nucleare, botezata Status 6. Este aratata doar cateva secunde, dar suficient de mult pentru ca apoi Kremlinul sa admita ca s-a facut o greseala stanjanitoare.

Citește și
Planuri arme Rusia
O televiziune din Rusia a prezentat date despre o "arma secreta", cu incarcatura nucleara
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

" - Pare o scapare cu totul iesita din comun din partea unei televiziuni de stat altfel atat de atenta. Iar asta alimenteaza speculatii ca nu a fost chiar un accident. De ce, de pilda, aceasta diagrama presupus secreta era redata asa de limpede pe un carton atat de mare? Sa fi fost oare un mesaj subtil adresat Occidentului?", comenteaza Matthew Chance, corespondent CNN.

"E clar ca e facut cu intentie. Face parte din arsenalul lor e intimidare si descurajare, incearca astfel sa-i aduca la masa negocierilor pe americani ca sa inceteze punerea in functiuen a scutului antiracheta in 2015", a comentat si analistul militar Decebal Ilina.


De ani de zile, rusii blameaza Occidentul ca submineaza securitatea globala prin scutul de aparare antiracheta instalat in Europa de Est. Si, avertizeaza raspicat ca proiectul NATO ii sileste sa adopte contramasuri.

Potrivit unor informatii scapate chipurile tot in presa rusa, lansata de pe un submarin o asemenea torpila cu cobalt in focoasa si o raza de actiune de 10 mii de kilometri "ar distruge instalatiile economice ale inamicului si ar crea o vasta arie de contaminare radioactiva".

"Eu nu cred ca Romania este tinta si nu trebuie sa intram intr-o logica razboiului. Scutul e al SUA, nu al Romaniei. Cand o tara vrrea sa atace o alta tara nu face asemenea declaratii demonstrative. Cand vrei sa ataci, trebuie sa realizezi surprinderea", mai spune Decebal Ilina.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Statul Islamic ameninta ca va ataca Rusia.
Statul Islamic ameninta ca va ataca Rusia. "Curand, foarte curand, sangele se va intinde ca un ocean"

Gruparea jihadista Statul Islamic a publicat o inregistrare video in care ameninta ca va ataca Rusia "foarte curand", a anuntat grupul de monitorizare a website-urile islamiste SITE, transmite Reuters.

O televiziune din Rusia a prezentat date despre o
O televiziune din Rusia a prezentat date despre o "arma secreta", cu incarcatura nucleara

Doua televiziuni ruse au difuzat imagini cu un sistem de torpile cu incarcatura nucleara, fara sa stie ca astfel au dezvaluit informatii secrete despre o arma aflata in faza de experimentare, a confirmat Kremlinul, transmite AFP, citata de Agerpres.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.