Ce a patit un tanar dupa ce a postat pe internet o poza in care apare alaturi de 14 femei: "A fost greseala vietii mele"

14-12-2015 16:06

barbat internet- Shutterstock

Utilizarea unei aplicatii de mesagerie instant pe telefonul mobil in Iran este riscanta, putand atrage o condamnare la inchisoare,

 Asa s-a intamplat in cazul unui tanar din Teheran, dupa ce a postat fotografii, in care aparea inconjurat de femei tinere, in cadrul unor petreceri private, relateaza AFP.

Aceste fotografii, descoperite de "politia internetului", au provocat indignarea puritanilor din aceasta republica islamica, unde portul valului este obligatoriu pentru femei.

Intr-o serie de fotografii difuzate pe aplicatia Telegram si vazute de milioane de iranieni, 14 femei tinere, imbracate in haine scurte, apar alaturi de Vahid, 30 de ani, in ipostaze sugestive.

Tanarul a incercat sa se apere in mod neinspirat, povestind ca telefonul i-a fost furat, iar femeile fotografiate sunt "surorile" sale.

Cu toate acestea, potrivit politiei, nu a fost depusa nicio plangere pentru furt de telefon, iar Valid nu a putut scapa de arestare si de detentia provizorie in asteptarea procesului, relateaza Agerpres.

Ulterior, Valid a recunoscut ca el este cel care a postat imaginile pe Telegram. "A fost cea mai mare greseala din viata mea", a marturisit tanarul, dupa arestarea sa de catre politia internetului din Teheran. Fotografia sa cu capul in maini si incatusat a aparut pe prima pagina a mai multor ziare iraniene.

Cazul a oferit o buna ocazie celor care denunta continutul imoral al unor aplicatii de mesagerie populare cum ar fi Telegram, WhatsApp sau Viber.

Pe parcursul ultimelor opt luni, 609 barbati si 114 de femei au fost arestati in Iran, fiind suspectati de infractiuni informatice "economice, sociale si morale".

Cu 14 de milioane de utilizatori, Telegram a cunoscut un boom in mai putin de un an, devenind cea mai populara aplicatie in Iran - tara unde unde peste 70% din cele 79 de milioane de locuitori au acces la Internet, potrivit datelor oficiale.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26