Ce a patit o adolescenta dupa ce a mintit pe internet ca tatal ei a murit in exploziile de la Tianjin

Ultima actualizare: 19-08-2015 07:03
Tianjin - AGERPRES

O adolescenta din China, suspectata ca ar fi obtinut mii de euro donatii de la internauti, dupa ce a pretins ca tatal sau a murit in exploziile din Tianjin, a fost arestata, a anuntat politia chineza duminica, potrivit Agerpres.

Adolescenta a scris initial in reteaua de socializare Sina Weibo ca tatal sau a fost dat disparut dupa deflagratiile ucigase care au avut loc miercuri in metropola portuara Tianjin, in estul Chinei.

In urma acestui mesaj, numarul de followers ai tinerei fete a crescut spectaculos, a explicat, pe site-ul sau politia din Fangchenggang, localitate unde adolescenta a fost arestata, situata in regiunea Guangxi.

Apoi, potrivit aceleiasi surse, adolescenta a publicat un al doilea mesaj in care sustinea ca tatal sau a murit in deflagratii, ceea ce i-a determinat pe mai mult de 3.000 de utilizatori sa-i doneze peste 90.000 de yuani (12.600 de euro) prin intermediul Weibo.

Recent, aceasta retea de socializare a creat functia "recompensa", care le permite utilizatorilor sa vireze fonduri catre alti utilizatori.

Cu toate acestea, adolescenta nu a putut cheltui acesti bani, deoarece contul sau a fost inghetat de Weibo, alertat de utilizatori suspiciosi.

Potrivit celui mai recent bilant comunicat duminica de autoritatile chineze, in catastrofa care a avut loc la Tianjin au murit 112 oameni. Totodata, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate, printre care peste 50 se afla in stare grava sau critica.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO