Ce a patit o adolescenta dupa ce a mintit pe internet ca tatal ei a murit in exploziile de la Tianjin

16-08-2015 12:07


Tianjin - AGERPRES

O adolescenta din China, suspectata ca ar fi obtinut mii de euro donatii de la internauti, dupa ce a pretins ca tatal sau a murit in exploziile din Tianjin, a fost arestata, a anuntat politia chineza duminica, potrivit Agerpres.

Adolescenta a scris initial in reteaua de socializare Sina Weibo ca tatal sau a fost dat disparut dupa deflagratiile ucigase care au avut loc miercuri in metropola portuara Tianjin, in estul Chinei.

In urma acestui mesaj, numarul de followers ai tinerei fete a crescut spectaculos, a explicat, pe site-ul sau politia din Fangchenggang, localitate unde adolescenta a fost arestata, situata in regiunea Guangxi.

Apoi, potrivit aceleiasi surse, adolescenta a publicat un al doilea mesaj in care sustinea ca tatal sau a murit in deflagratii, ceea ce i-a determinat pe mai mult de 3.000 de utilizatori sa-i doneze peste 90.000 de yuani (12.600 de euro) prin intermediul Weibo.

Recent, aceasta retea de socializare a creat functia "recompensa", care le permite utilizatorilor sa vireze fonduri catre alti utilizatori.

Cu toate acestea, adolescenta nu a putut cheltui acesti bani, deoarece contul sau a fost inghetat de Weibo, alertat de utilizatori suspiciosi.

Potrivit celui mai recent bilant comunicat duminica de autoritatile chineze, in catastrofa care a avut loc la Tianjin au murit 112 oameni. Totodata, mai mult de 700 de persoane au fost spitalizate, printre care peste 50 se afla in stare grava sau critica.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO