”Breaking Bad”, transformat în realitate de un profesor. Inclusiv s-a ras în cap


Ultimul update: Luni 04 Martie 2019 21:29
Data publicarii: Luni 04 Martie 2019 21:25
Categorie: Stiri externe
breaking bad

Justiţia rusă l-a condamnat, luni, la 11 ani de închisoare pe un fost profesor de chimie din Siberia, care pare să se fi inspirat din celebrul serial american "Breaking Bad" şi a creat un laborator de droguri în podul locuinţei sale, informează AFP.

Bărbatul în cauză, absolvent al unei facultăţi de chimie, în vârstă de 52 de ani, a fost pentru o perioadă profesor într-un liceu. El a fabricat timp de peste un an cantităţi mari de droguri sintetice, potrivit agenţiei de presă TASS.

Acuzatul, care lucrase şi ca tehnician într-un laborator, şi-a creat propria instalaţie în podul locuinţei sale dintr-o zonă rurală, cumpărând materiale şi produse de bază de pe internet, a precizat într-un comunicat tribunalul care l-a condamnat, aflat în regiunea Irkuţk.

Laboratorul improvizat a fost descoperit în cele din urmă de serviciile de securitate ruse (FSB), care au confiscat 20 de kilograme de droguri ce erau pregătite pentru a fi vândute, dar şi ingredientele necesare pentru fabricarea unei cantităţi de cel puţin două ori mai mari.

În imaginile publicate de FSB poate fi văzut interiorul acelui pod, echipat cu multe tuburi, monitoare PC şi flanşe, dar şi cutii în care erau depozitate produse chimice.

Potrivit presei ruse, drogurile erau distribuite prin intermediul unui sistem complex de ascunzători secrete.

Fostul profesor s-a prezentat în faţa tribunalului, afişând o mină serioasă şi craniul complet ras, potrivit imaginilor transmise de televiziunea rusă.

Cazul aminteşte de serialul TV "Breaking Bad", în care un profesor de chimie dintr-un liceu american se foloseşte de cunoştinţele sale pentru a produce metamfetamină, devenind pe parcursul sezoanelor acestei producţii un important traficant de droguri.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO