Bill Clinton a fost internat la terapie intensivă. Ce a pățit fostul președinte al SUA

Ultima actualizare: 15-10-2021 14:02

Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Bill Clinton, a fost internat într-un spital din California pentru o infecție a tractului urinar care s-a răspândit în sânge, informează CNN, care citează medici din cadrul unității medicale.

"A fost internat la terapie intensivă pentru monitorizare atentă și i s-au administrat antibiotice. El va rămâne la spital pentru monitorizare", se arată într-o declarație comună a dr. Alpesh Amin, președintele Centrului Medical UC Irvine și a dr. Lisa Bardack, medicul personal al lui Clinton.

Cei doi au precizat că Bill Clinton se află la terapie intensivă pentru confidențialitate și siguranță, nu pentru că există o nevoie medicală care să reclame terapia intensivă.

Fostul președinte american se află într-o dispoziție bună. El vorbește cu familia sa și cu personalul medical și chiar s-a ridicat în picioare, au subliniat doctorii, dar și staff-ul acestuia.

"După două zile de tratament, numărul de celule albe din sânge este în scădere, dar răspunde bine la antibiotice", au spus medicii, care au adăugat: "Sperăm să-l lăsăm să plece acasă în curând".

Bill Clinton, aflat în California pentru un eveniment privat desfășurat în cadrul fundației sale, s-a simțit obosit marți și după o serie de teste medicale a fost dus imediat la spital, potrivit biroului său de presă.

Medicii fostului președinte al SUA au spus că infecțiile urologice sunt frecvente la persoanele în vârstă și sunt ușor de tratat, deși se pot răspândi rapid în sânge.

Bill Clinton va primi antibiotice intravenoase până vineri, când va fi probabil trecut pe antibiotice administrate pe cale orală.

În 2004, Clinton, acum în vârstă de 75 de ani, a suferit o intervenție chirurgicală cardiacă cu bypass, iar în 2010 i s-au introdus două stenturi pentru a deschide o arteră. Medicii săi au precizat că spitalizarea sa nu are legătură cu probleme cardiace sau cu COVID-19.

"Președintele Clinton a fost internat la Centrul Medical UCI pentru a primi tratament pentru o infecție care nu este legată de COVID. El este incredibil de recunoscător medicilor, asistenților și personalului care îi oferă îngrijire", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Clinton, Angel Urena.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO