Emil Constantinescu prezent alături de Bill Clinton la funeraliile lui Jacques Chirac

Ultima actualizare: 30-09-2019 20:49

30 de şefi de stat, ori de guvern, dar şi mii de oameni obişnuiţi, şi-au luat adio luni,de la fostul preşedinte, Jacques Chirac, care a condus Franţa, între 1995 şi 2007.

Printre oaspeţii veniţi din străinătate pentru funeralii, s-au numărat Vladimir Puţin şi Viktor Orban, dar şi foşti preşedinţi, precum Bill Clinton sau Emil Constantinescu.

După ceremoniile de la Domul Invalizilor, a urmat slujba religioasă oficiată în biserica "Saint Suplice", de pe malul stâng al Senei, de către arhiepiscopul Parisului. Biserica se află în apropierea casei unde Chirac şi-a petrecut ultimii ani din viaţă.

Politician de carieră, Chirac a fost de 3 ori primar al Parisului, de două ori prim-ministru şi de două ori preşedinte al Republicii Franceze.

Abia duminică, la 3 zile după deces, au transmis condoleanţe şi Statele Unite. Întârzierea este pusă pe seama resentimentelor păstrate după opoziţia înverşunată a lui Jacques Chirac faţă de războiul din Irak, în 2003. Refuzul lui de a participa alături de Washington a provocat tensiuni majore între cele două ţări timp de mai mulţi ani.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO