Beirut: S-a prăbuşit o parte din silozurile din port, avariate în explozia din 2020 | VIDEO
O parte din silozurile din portul Beirut, avariat în explozia din 2020, s-a prăbuşit, duminică, după un incendiu care a durat o săptămână şi a fost declanşat de cereale fermentate aprinse din cauza arşiţei, relatează AP.
Partea de nord a silozurilor s-a prăbuşit cu un zgomot foarte puternic, ca o explozie, după care din locul prăbuşirii s-a înălţat un nor de praf. Încă nu se ştie dacă vreo persoană a fost rănită. Mulţi localnici s-au grăbit să îşi închidă ferestrele sau să intre la adăpost atunci când au auzit zgomotul prăbuşirii.
Beirut, #Lebanon
The grain silos of the city's port that exploded two years ago collapsed today.This is yet another reminder of how this country, corrupted and literally ruined by the #Iran-backed Hezbollah, is falling apart.pic.twitter.com/RHJHYG118Y
Alegeri 2024
VEZI MAI MULTE ȘTIRI
19:35Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"— Heshmat Alavi (@HeshmatAlavi) July 31, 2022
Assaad Haddad, directorul general al silozului, a declarat că totul este sub control. Situaţia s-a calmat după câteva minute.
Youssef Mallah, reprezentant al departamentului de Apărare Civilă, a declarat însă că alte părţi ale silozului sunt în pericol şi s-ar putea prăbuşi.
Silozurile de 50 de ani, cu o înălţime de 48 de metri, au rămas în picioare după explozia puternică din urmă cu doi ani. Atunci, silozurile au reprezentat un scut pentru o parte a oraşului..
O explozie devastoare a ucis, la 4 august 2020, cel puţin 216 oameni, potrivit unui bilanţ oficial, a rănit şi mutilat mii de oameni şi a devastat cartiere întregi în capitala libaneză.
Aceasta a fost una dintre cele mai mari explozii nenucleare din istorie, declanşată de un incendiu la un depozit în care se aflau sute de tone de nitrat de amoniu.
Explozia a zguduit oraşul şi a cauzat un cutremur resimţit în întreaga ţară. Ea a fost auzită şi resimţită până în Cipru, la Marea Mediterană, la peste 200 de kilometri depărtare.