Bebelus mort in timpul botezului. Parintii acuza preotul de neglijenta

Dată publicare: 24-07-2010 00:00
Dată actualizare: 06-11-2012 20:52


Tragedie cumplita intr-o comuna din Republica Moldova. Un bebelus care abia avea o luna si jumatate de viata a murit in timpul botezului, inecat, se pare, pentru ca preotul nu i-a acoperit fata cand l-a cufundat in cristelnita.

Inmarmuriti de durere, parintii micutului nu pot sa accepte ca odorul lor nu mai este. Vor ca slujitorul bisericii sa fie pedepsit pentru neglijenta lui criminala, dar acesta a disparut fara urma.

Parintii au plecat spre biserica cu speranta ca vor pastra cea mai frumoasa amintire de inceput de viata pentru pruncul lor, momentul crestinarii.

Ce s-a intimplat insa a fost mult peste puterea lor de intelegere. Din neatentie sau imprudenta, preotul nu i-a acoperit fata, ca sa-l fereasca sa nu inghita apa. Cand au vazut ca nu mai respira, oamenii s-au grabit sa duca bebelusul la dispensar. Zadarnic insa.

Speriat de moartea copilului, preotul a fugit din comuna. Nu raspunde nici la telefon. Familia a depus o plangere la procuratura si cere ca slujitorul Domnului sa raspunda pentru neglijenta sa, care a trimis in lumea de dincolo un bebelus de o luna si jumatate.

O nenorocire asemanatoare a lovit anul trecut si doi parinti din Sibiu. Baietelul lor, Claudiu, a inceput sa se simta rau in timpul slujbei de botez, imediat ce preotul l-a cufundat in apa.

Cu toata durerea, parintii copilului din Sibiu n-au vrut sa-si faca pacate si sa-l acuze pe preot de moartea celui mic. Se roaga la Dumnezeu sa le lumineze mintile, ca sa inteleaga ce i s-a intamplat baiatului.

Reprezentantii Bisericii nu cred ca ritualul botezului, in sine, poate sa fie fatal pentru bebelusii care sunt crestinati. Medicii sunt insa de alta parere.

Tags: decese, botezuri,


VIDEO PROTVPLUS.RO