Bazele de date si camerele video de pe strada, Big Brother-ul de langa noi!

Ultima actualizare: 11-10-2012 05:39

Daca se mai indoia cineva ca societatea moderna este un

Cativa detectivi de elita l-au urmarit, folosindu-se doar de informatii de domeniu public.

Urmarirea a fost atat de palpitanta, incat a luat aspectul unui film de actiune.

Iar concluzia nu e deloc linistitoare: "Marea Britanie este acum pe locul trei in lume ca grad de supraveghere, intrecuta doar de China si Rusia. Dar se spune ca daca nu ai nimic de ascuns, nu ai de ce sa-ti faci probleme".

Ideea i-a venit lui David Bond, cand a fost instiintat de autoritati ca s-au pierdut datele personale ale fiicei sale de numai patru luni.

"Mi-am zis ca daca exista deja date personale ale unui copil de patru luni, despre mine cate informatii exista?", a declarat Bond

Si si-a inceput experimentul, parasindu-si pentru o luna sotia insarcinata si copilul. A strabatut Marea Britanie in lung si in lat, ascunzandu-se, dar detectivii au fost permanent cu un pas in urma lui. Si asta folosind doar informatii publice sau luate din bazele de date ale institutiilor britanice.

Potrivit statisticilor, cetateanul britanic obisnuit este inregistrat in peste 700 de baze de date si este filmat zilnic de cel putin una dintre cele patru milioane de camere de supraveghere de pe strazi. Fiecare tranzactie cu un card ii semnalizeaza pozitia. Si tot asa.

Documentarul, intitulat "Erasing David", ruleaza intr-un numar redus de cinematografe in Marea Britanie si va fi difuzat si la televizor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO