Barack Obama: Imaginea de tip dur sau plictisit pe care o afiseaza Putin nu este decat un "truc" politic

Ultima actualizare: 10-02-2014 06:59
Vladimir Putin, Barack Obama

Presedintele american, Barack Obama, a afirmat joi ca imaginea de tip dur sau plictisit pe care o afiseaza in cadrul reuniunilor la nivel inalt omologul sau rus, Vladimir Putin, nu este decat un "truc" politic, relateaza AFP.

Obama si Putin au devenit deja celebri pentru faptul ca apar cu privirile reci si fixe in fotografiile oficiale facute la summituri sau la intrevederi bilaterale. Dar, intr-un interviu acordat NBC, Obama a oferit asigurari ca aparentele pot fi inselatoare.

"Adevarul este ca, atunci cand suntem la reuniuni, avem numeroase schimburi, exista, de asemenea, surprinzator de mult umor, precum si multe concesii dintr-o parte si din cealalta", a subliniat el, adaugand ca relatia dintre cei doi lideri nu este deloc "glaciala".

"El (Putin) ma trateaza intotdeauna cu cel mai mare respect", a insistat Obama, care apreciaza ca, in pofida divergentelor din ultimele luni intre Casa Alba si Kremlin, Vladimir Putin intelege necesitatea de a colabora cu Statele Unite.

"El are, cu siguranta, un stil al sau, destinat opiniei publice, in care ii place (...) sa para oarecum plictisit in timpul discutiilor comune", a spus presedintele american.

"Dar, din punctul meu de vedere, este vorba despre un truc politic, pentru a aparea in tara sa ca un tip dur", a adaugat el.

"Oamenii politici din Statele Unite au un stil diferit. Noi avem tendinta de a zambi uneori", a notat Obama. Washingtonul si Moscova s-au plasat recent pe pozitii total opuse in dosarul sirian sau in cazul Edward Snowden, un fost consultant al NSA refugiat in prezent in Rusia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO