Barack Obama, declarat de sindicate "persona non grata" in Brazilia

Ultima actualizare: 16-05-2012 02:06
Barack Obama

Miscari sociale si sindicate braziliene l-au declarat luni pe presedintele american, Barack Obama, "persona non grata" in Brazilia, cu cateva zile inainte de vizita sa oficiala in aceasta tara sud-americana.

"Miscarile sociale braziliene il considera pe presedintele Obama persona non grata si sunt impotriva prezentei sale in tara noastra", avertizeaza un comunicat semnat de mai multe organizatii sociale si sindicate, intre care si cel al angajatilor din domeniul petrolier si Miscarea taranilor fara pamant.

Aceste miscari fac apel la manifestatii impotriva presedintelui Obama, care va vizita Brasilia sambata, unde se va intalni cu presedinta Dilma Rousseff, iar duminica va merge la Rio de Janeiro. In acea zi, el va sustine un discurs public in piata Cinelandia, din centrul orasului Rio, au anuntat luni ambasada americana si Primaria din Rio.

"Obama este persoan non grata in Brazilia pentru ca, in calitate de latino-americani, stim ca politica Statelor Unite fata de American Latina nu s-a schimbat cu nimic" dupa incheierea mandatului predecesorului sau, George W. Bush, precizeaza comunicatul.

"Noi nu acceptam mentinerea blocadei impotriva Cubei, provocarile fata de Venezuela, Nicaragua, Bolivia si Ecuador", continua textul. Organizatiile sociale il acuza pe Obama ca mentine o politica "belicoasa de ocupatie a tarilor si agreseaza popoarele in numele luptei impotriva terorismului".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO