Banksy sugerează că planul de distrugere al operei ”Fata cu balon” nu a funcționat


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 19 Octombrie 2018 08:35
Categorie: Stiri externe

Ce mai pune la cale Banksy? La Paris va avea loc o nouă licitație cu trei dintre operele sale.

În urmă cu mai puţin de două săptămâni, una dintre cele mai cunoscte lucrări ale artistului britanic era distrusă, parţial, după ce trecuse printr-un tocător de hârtie ascuns în ramă.

Asta după ce tocmai fusese adjudecată, la o licitaţie la Londra, cu 1,18 milioane de euro. Artistul a premeditat totul, dar acum sugerează că farsa n-a decurs chiar aşa cum a plănuit.

Într-un nou filmuleţ postat online, Banksy sugerează că întreaga lucrare, care înfăţişează o fată cu balon în formă de inimă, ar fi trebuit să treacă prin tocătorul de hârtie, ascuns în ramă. Acum două săptămâni, la o licitaţie, cam două treimi din pânză au fost făcute franjuri, sub privirile stupefiate ale celor prezenţi.

La repetiţii a mers de fiecare dată”, este mesajul din clipul video.

Filmuleţul arată, de asemenea, cum rama cu tocătorul de hârtie disimulat a fost asamblată în atelierul lui Banksy. Se vede şi butonul care a declanşat autodistrugerea operei de artă, ce tocmai fusese adjudecată cu 1,18 milioane de euro.

Sotheby's nu are niciun amestec, este o farsă marca Banksy”, a repetat directorul departamentului de artă contemporană al casei de licitaţii. El spune că oamenii săi sunt instruiţi să considere rama drept o parte a operei de artă. Şi aşa explică faptul că nimeni nu a descoperit tocătorul ascuns în cadrul tabloului.

De acum ne vom întreba mereu, când vindem o lucrare a lui Banksy, ce se mai poate întâmpla. Poate chiar aşteptăm, poate chiar sperăm să se întâmple ceva. Pentru că noi cei care vindem opere de artă, când suntem implicaţi în cascadorii de genul acestea, suntem ca actorii pe scenă”, a transmis Arnaud Oliveux, specialist în artă urbană.

Alte trei lucrări ale lui Banksy urmează să fie scoase la licitaţie la Paris, la târgul de artă contemporană.

Avem măsurile de securitate obişnuite. Nu am întărit sistemul de protecție. Nu am chemat unitatea anti-teroristă. Rămânem liniştiţi, calmi. Aşteptăm. Și poate sperăm”, a continuat Arnaud Oliveux.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO