Un suspect arestat după incendiile devastatoare din California

Dată publicare: 27-07-2018 19:56
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Incendiile de vegetaţie sunt tot mai violente, nu doar în Europa ci şi peste ocean.

Guvernatorul Californiei a declarat starea de urgenţă într-un comitat din sudul statului, unde un foc aparent de neoprit a mistuit zone întinse şi a forţat mii de locuitori să-şi părăsească locuinţele.

Infernul a pornit de la o mână criminală, spun autorităţile care au arestat deja un suspect.

Peste noapte, situaţia s-a agravat în mod dramatic şi în partea de nord a statului. Flăcări uriaşe se răspândesc cu viteză şi lasă în urma lor scene cumplite. Un bărbat care opera un buldozer a murit şi trei pompieri au fost răniţi în Redding, un oraş cu peste 90 de mii de suflete.

Reporter: “Este prima oară când văd o asemenea scenă. Este absolut şocant. Acesta este oraşul Redding, care arde indiferent unde de te-ai uita. Totul este portocaliu.”

Tot aici, postul local de televiziune şi-a închis emisia, după ce angajaţii au fost somaţi să evacueze clădirea.

Prezentatoare TV: “În aceste momente suntem evacuaţi, vom închide emisia şi vom părăsi studioul pentru că nu suntem în siguranţă aici. Vă lăsăm cu această imagine şi încă o dată vă rugăm să evacuaţi zona şi să fiţi în siguranţă.”

În partea de sud, ameninţarea este reprezentată de aşa-numitul incendiu Cranston. Acesta s-a extins rapid în cursul zilei de joi, acoperind o suprafaţă de aproape două mii de hectare, la 145 de kilometri est de Los Angeles, în Munţii San Jacinto.

Peste 3.000 de localnici au fost forţaţi să îşi lase casele aflate în comunităţile Idyllwild, Mountain Center şi Lake Hemet, după ce focul a distrus câteva case şi ameninţa alte 2.000.

Localnic: "Ne-am lăsat camioanele lângă oficiul poştal şi am urcat să vedem care e situaţia. Este devastator să vezi cum totul dispare sub ochii tăi".

Casa unui localnic a rezistat, însă 5 dintre clădirile vecine au fost complet mistuite. Iar un alt bărbat a văzut cum depozitul lui de cherestea s-a aprins ca o torţă.

Localnic: “Nu am avut un furtun suficient de mare să ajung la el. Probabil că nu ar fi fost nicio diferenţă, atât de tare ardea".

Ceea ce face tragedia şi mai răvăşitoare este ca focul ar fi fost pus intenţionat.

Brandon Mc Glover, de 32 de ani, a fost arestat şi acuzat de aprinderea mai multor incendii, printre care şi Cranston, după cum au precizat pompierii.

Aceştia au rămas să se lupte cu flăcările alimentate de vânt şi de faptul că sunt 37 grade Celsius.

Pompier: “După 20 de ani de când fac această meserie nu mă pot obişnui niciodată să văd asemenea distrugere, atâtea case arse.”

În nord-est, incendiul Ferguson a determinat autorităţile să închidă centrul Parcului Naţional Yosemite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO