Alertă în Filipine. Un vulcan ar putea erupe în apropierea capitalei Manila

Ultima actualizare: 13-01-2020 10:47
vulcan
Twitter

Vulcanul Taal, aflat în apropiere de Manila, capitala arhipelagului Filipine, a trecut duminică printr-un episod de erupţie freatică, aruncând până la 1 kilometru în atmosferă coloane de aburi şi cenuşă.

Un nor uriaş de cenuşă vulcanică de culoare albă şi gri s-a format deasupra craterului vulcanului Taal din provincia Batangas, aflat la 66 de kilometri de Manila. Localnicii au raportat căderi de cenuşă şi mici "ploi" de pietre vulcanice.

Autorităţile locale au precizat că aproximativ 6.000 de persoane, printre care şi câteva zeci de turişti, au fost evacuate din localităţile din jurul vulcanului.

 

Erupţia freatică a fost precedată de intensificarea emisiilor de aburi în întregul complex vulcanic Taal din provincia Batangas şi a fost însoţită de câteva cutremure, conform Institutului de Vulcanologie şi Seismologie din Filipine.

„Am reamintit publicului că nu trebuie să se apropie de principalul crater pentru că se pot produce în orice moment explozii de aburi în care pot fi eliberate în atmosferă concentraţii ridicate de gaze vulcanice letale", conform institutului.

Vulcanul Taal, cel de-al doilea cel mai activ vulcan din Filipine, este şi o populară atracţie turistică datorită pitorescului lac format în craterul său.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO