Australia, în flăcări. Mai mulți morți și alti zeci de răniți în urma incendiilor


Ultimul update: Sambata 09 Noiembrie 2019 13:41
Data publicarii: Sambata 09 Noiembrie 2019 08:25
Categorie: Stiri externe

Australienii se confruntă cu incendii uriaşe de vegetaţie.

Mai multe persoane şi-a pierdut viaţa şi alte câteva zeci au fost rănite de flăcări, în regiunile din estul continentului, deja afectate de secetă.

Peste 150 de case au fost distruse, conform AFP.

Cei mai mulţi răniţi sunt din rândurile pompierilor, care încearcă din răsputeri să izoleze şi să lichideze focul.

Sute de pompieri australieni încearcă de două zile să stingă sau măcar să limiteze incendiile de vegetaţie care au afectat regiuni întinse din estul ţării.

Numai în Queensland au fost identificate peste 30 de focare de incendiu.

Shane Fitzsimmons, pompier: „Din cauza secetei, chiar şi cele mai mici scântei sunt suficiente să provoace foarte rapid noi incendii. Ne confruntăm cu un focar principal care se extinde cu repeziciune şi, din păcate, ne putem aştepta ca lucrurile să continue.”

În unele regiuni, flăcările s-au apropiat periculos de zonele locuite. Unii oameni au fost evacuaţi, alţii încă aşteaptă să vadă ce se va întâmpla. Mai toţi sunt însă de părere că incendiile sunt departe de a fi izolate.

Cetăţean: „(Focul, n.r.) s-a apropiat de casa noastră ieri după amiază şi apoi s-a potolit peste noapte. Apoi, odată cu vântul izbucnit la prânz, s-a înteţit din nou aşa că da, cred că a fost scăpat de sub control.”

În New South Wales, o altă regiune australiană, au fost înregistrate 14 focare de incendiu care se extind cu repeziciune. Autorităţile spun că se aşteaptă la ce e mai rău în orele următoare.

Shane Fitzsimmons, pompier: „Sunt toate şansele să avem parte de mai multe distrugeri provocate de aceste incendii care se propagă foarte rapid.”

Incendiile de vegetaţie sunt obişnuite în Australia, în această perioadă a anului, dar intensitatea lor e sporită acum de seceta extremă, care a lovit estul continentului şi de vânturile puternice care înteţesc focurile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Incendii de vegetație scăpate de sub control în Australia. Ce zone sunt afectate
Orașul acoperit de un val gros de fum. Oamenii sunt sfătuiți să nu iasă din case
Incendii de vegetație în California. Mii de persoane au fost evacuate. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO